Mimari projeleri VR simülasyonlarına çeviren yerli girişim: Overstruct

Mimari projeleri VR simülasyonlarına çeviren yerli girişim: Overstruct

Odağına sanal gerçeklik teknolojilerini alan Overstruct, mimari projeleri tamamen otomatik bir şekilde VR, web ve PC simülasyonlarına çeviriyor. Cem Uzunoğlu, Emir Arkman ve Tolga Özuygur tarafından yaklaşık bir buçuk yılda geliştirilen Overstruct, 4 ay önce alfa süreci ile birlikte hizmet vermeye başladı.

Alfa sürecinde 10 farklı proje teslim eden Overstruct, şu an için kapalı beta sürecinde bulunuyor. 3ds Max gibi popüler mimari tasarım yazılımları ile entegre olarak da çalışabilen Overstruct yazılımı, herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duymadan mimarların kendi projelerini VR simülasyonlarını dönüştürmesine olanak tanıyor.

İlk etapta simülasyon üretimini mimarlık ofisleri ve inşaat şirketlerine bir hizmet olarak sunan Overstruct, şu anda hizmetini bir yazılım paketi olarak global bir şekilde piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Alfa sürecinin ardından kapalı beta sürecine geçiş yapan Overstruct, 2 mimarlık ofisi ile birlikte yazılımını test ediyor.

Geliştirme sürecinde Workup programına daha sonrasında ise Google Launchpad programına dahil olan Overstruct, önümüzdeki haftalarda 2 olan anlaşmalı mimarlık ofisi sayısını 5'e çıkarmayı hedefliyor. Pazarda Overstruct ile benzer çözümler sunan farkı girişimler olduğunu da ekleyelim.

Fakat diğer şirketlerin mimari projeleri VR simülasyonlarına çevirmesi hem projeleri modifiye etmesi hem de uzun bir zaman alarak gerçekleşiyor. Bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için yola çıkan Overstruct, mimari projeleri VR simülasyonlarına dönüştürme sürecini tamamen otomatikleştiriyor.

Yurt dışına açılacak

Overstruct'ın rakiplerinden en büyük farkı ise pahalı VR ekipmanlarına gerek duymaması. Rakipleri üst düzey bilgisayar donanımları ve kablolu VR gözlüklerine gereksinim duyarken Overstruct, uygun fiyatlı mobil VR gözlüklerinde dahi kullanılabiliyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Overstruct, önümüzdeki 1-2 ay içinde açık beta sürecine geçiş yapacak. Ondan sonrasında ise yazılımının final versiyonunu kullanıma sunacak olan Overstruct, gelir modeli olarak aylık ve yıllık lisans ücretlendirmesi yapmayı planlıyor. Önümüzdeki süreçte yurt dışına açılmayı ve konusundaki standart yazılımlardan biri haline gelmek isteyen Overstruct, ilk yurt dışı ofisini Hollanda'da açmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.