Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL özellikleri ve fiyatıyla tanıtıldı

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL özellikleri ve fiyatıyla  tanıtıldı

Uzun zamandır merakla beklenen Google'ın amiral gemisi modelleri olan Pixel 2 ve Pixel 2 XL, Google'ın San Francisco'da düzenlenen bir etkinlikle birlikte tanıtıldı. Pixel 2 modeli selefi ile benzer bir tasarım anlayışına sahip olsa da, Pixel 2 XL modeli çerçevesiz tasarım anlayışı ile ön plana çıkıyor.

Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin HTC ortaklığıyla üretildiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Google, geçtiğimiz günlerde HTC'nin akıllı telefon birimlerinden olan Pixel'i satın almıştı. Tıpkı ilk Pixel modeli gibi 5 inçlik Full HD AMOLED bir ekranla karşımıza çıkan Pixel 2, oldukça kalın ekran çerçeveleri ile geliyor.

Arka yüzünde ise tasarım değişikliklerine sahip olan Google Pixel 2, küçük ekranlı modeller sevenler için oldukça güçlü bir alternatif. 6 inçlik oldukça büyük bir ekran ve çerçevesiz tasarım ile gelen Pixel 2 XL ise 2880 x 1440 piksel çözünürlüğünde.P-OLED panel tercih eden Google Pixel 2, 538 gibi oldukça yüksek bir PPI değerine de sahip.

Hem Pixel 2 hem de, Pixel 2 XL modellerinin Gorilla Glass 5 ile korunduğunu da ekleyelim. Her iki model de suya karşı dayanıklılık, HTC U11 modelinde de gördüğümüz baskı şiddetini algılayabilen kenar çerçeveleri ve her zaman açık ekran gibi özelliklere sahip.

Ailenin küçük üyesi olan Pixel 2 143 gram ağırlığında ve 7.8 mm kalınlığında. Pixel 2 XL modeli ise 7.8 mm kalınlık ve 175 gram ağırlığa sahip. Pixel 2 modelinin ekran kasa oranı yüzde 67 seviyelerindeyken XL modelinin ise ekran kasa oranı yüzde 76 seviyelerine kadar çıkıyor.

Pixel 2 modeli mavi, siyah ve beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahipken, Pixel 2 XL modeli ise siyah ve siyah/beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Her iki modelin de Snapdragon 835 işlemcisi, 4 GB RAM ve 64/128 GB dahili depolama seçenekleri ile geldiğini de ekleyelim.

Kamera konusunda iddialı

Kamera konusunda oldukça iddialı olan Pixel 2 ailesi her iki modelde de OIS destekli ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12.2 megapiksellik ana kamera tercih etmiş. Ön kamera olarak ise 8 megapiksellik bir kamera tercih eden Pixel 2 ailesi, DxOMark kamera testinden 98 puan almayı da başardı. iPhone 8 Plus modelinin aynı testten 94 puan aldığını da ekleyelim.

USB Type-C bağlantısına sahip olan Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinde kulaklık girişi bulunmuyor. Her iki modelde de hızlı şarj teknolojisi kullanılırken, Pixel 2 2700, Pixel 2 XL ise 3250 mAh büyüklüğünde batarya ile geliyor. Pixel 2 modeli 649, Pixel 2 XL modeli ise 849 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.