BP'nin Teknoloji Yöneticisi: "Blockchain teknolojisi şirkete rekabet avantajı sağlayabilir"

BP'nin Teknoloji Yöneticisi:

Enerji devi BP'nin teknolojiden sorumlu genel müdürü David Eyton, blockchain teknolojisini kullanmalarının, kendilerine pazarda rekabet avantajı sağlayabileceğine inanıyor.

The Financial Times'a konuşan David Eyton, Kanada merkezli teknoloji şirketi BTL tarafından geliştirilen ve bu süreçte beraber ilerledikleri kardeş enerji şirketi Wien Energie ve Eni Trading & Shipping ile beraber konuyla ilgili oldukça iyimser konuşuyor. Bu yılı başlarında yapılan başarılı blockchain denemeleri sonrası, daha geniş çaplı denemelerin yapılması için başka şirketlerin de bu sürece dahil olmasını beklediklerini söylüyor.

Eyton, BP'nin, henüz blockchain teknolojisini kullanmaya hazır olup olmadığını söylemedi fakat daha saydam bir ticaret ilişkisi kurabilme potansiyeli dolayısıyla BP ölçeğide dev bir şirket için ne kadar büyük bir nimet olabileceğine dikkat çekti.

"Blockchain teknolojisinin bize rekabet avantajı sağlayabilecek kullanımları da var" diyen David Eyton, "İşlemleri hızlandırması ve daha kolay doğrulamasından çok daha fazla verimli olabilir" diyor.

Eyton ayrıca BP'nin bu teknolojiyi ticari işlemlerin ötesine de taşıyabileceğine, özellikle şirketler arası ödemelerle ilgili muhtemel çözümlerde kullanabileceklerine dair küçük bir ipucu da vermeyi ihmal etmedi.

Financial Times gazetesine verdiği demeçte, "Bir çok farklı kurumsal varlığa sahip büyük bir şirkette, mali tabloları ve işin farklı bölümleri arasındaki uzlaşmayı yönetmek zorundasınız" diyor ve ekliyor: "Bunların çoğunu yapmak için blockchain oldukça elverişli."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.