Visa dijital ödemeler araştırmasının Türkiye sonuçlarını açıkladı

Visa dijital ödemeler araştırmasının Türkiye sonuçlarını açıkladı

Visa, tüketicilerin dijital ödemelere ilişkin alışkanlıklarını ve güvenlik konusundaki düşüncelerini incelemek amacıyla yaptığı "2017 Dijital Ödemeler Araştırması"nın sonuçlarını yayınladı. 22 Avrupa ülkesinden toplamda 42 binden fazla tüketici bilgisi ile hazırlanan rapor, ülkemizdeki Visa kullanıcılarıyla ilgili de pek çok önemli bilgi barındırıyor.

Yayınlanan rapora bakıldığında bankacılık işlemleri ve günlük ödemelerde mobil cihazların kullanımının hem Avrupa’da hem de Türkiye’de ciddi şekilde artığı görülebiliyor. Visa'nın raporuna göre firmanın Türk mobil kullanıcılarının yüzde 90’ı bankacılık işlemlerini ve günlük ödemelerini yapmak için mobil cihazlarını kullanıyor.

Avrupa ortalamasının üzerinde

Rapora göre Y Kuşağı’nın yüzde 93’ü para transferi, bankacılık işlemleri ve banka hesaplarının takibi için mobil uygulamalardan faydalanıyor. Ülkemizdeki mobil cihaz kullanım oranı yüzde 90 seviyelerindeyken, Avrupa ortalamasının yüzde 77 olduğunu da ekleyelim. Türkiye'de Y Kuşağının yüzde 68’i online alışverişlerinde mobil cihaz kullandığını belirtirken, yüzde 32’si ise düzenli olarak kullandığını ifade ediyor. Araştırmaya göre bu kuşağının yüzde 72’si para transferini mobil cihaz kullanarak yapıyor.

Visa'nın mobil kullanıcılarının yüzde 64'ü online alışveriş ödemelerini mobil cihazlarıyla yaparken, kullanıcıların yüzde 77'si banka hesaplarını kontrol etmek ve diğer hizmetlere erişmek için bankacılık uygulaması kullanıyor. Kayıtlı kart uygulamaları ve mobil cüzdan gibi uygulamaların yaygınlaştığını söyleyen Visa'ya göre, Türkiye’de mobil kullanıcılarının yüzde 68’i bu uygulamalardan birini kullanarak ödeme yapıyor.

Visa'nın 2017 Dijital Ödemeler Araştırması raporuna göre mobil, en çok fatura ödeme ve yüksek tutarlı ödemelerde kullanılıyor. Mobil ödemelere bakıldığında ise araştırmaya katılan kullanıcıların yüzde 66’sı elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemeleri, yüzde 57’si mobilya, elektronik gibi yüksek tutarlı harcamaları, yüzde 56’sı yemek siparişi ve yüzde 45’i de film, müzik veya televizyon programı satın almak için mobil ödemeleri tercih ettiğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.