Bitcoin'in ikinci kez bölünmesiyle Bitcoin Gold geliyor

Bitcoin'in ikinci kez bölünmesiyle Bitcoin Gold geliyor

Geçtiğimiz Ağustos'tan itibaren bir grup geliştirici ve madenci tarafından desteklenmeye başlanan bitcoinin yeniden bölünmesi süreci sonunda Bitcoin Gold adı verilen yeni bir kripto para birimi doğabilir.

Bitcoin Cash'in izlediği yolu izlemeyi planlayan Bitcoin Gold'un arkasındaki ana fikir, daha gelişmiş bir protokol yayınlamak ve bu sayede direkt olarak Bitcoin Cash ile rekabet etmek.

Hong Kong madencilik şirketi LightningASIC'in CEO'su Jack Liao'nun liderlik ettiği Bitcoin Gold'un 25 Ekim'de ortaya çıkması bekleniyor. 1 Kasım itibariyle de Bitcoin Gold'un alım-satım işlemlerinde kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

Bitcoin'in daha önce Bitcoin Cash gibi zorlu bir çatallanmayı atlatmış olması ve Bitcoin Cash'in yakaşık olarak Bitcoin'in yüzde 12'si kadar bir değerinin olduğu göz önünde bulundurulacak olursa Bitcoin Gold'un sadece bir dikkat dağıtma projesi gibi göründüğü söylenebilir. Bitcoin Gold'un çok daha küçük bir madenci grubu ve geliştirici tarafından desteklenmesi dolayısıyla değerinin Bitcoin Cash'ten daha düşük olması bekleniyor.

Her ne kadar Bitcoin Gold'un önemsiz bir çatallanma olacağı düşünülüyor olsa da bu işin arkasında duran geliştiricilerin "GPU" madencileri tarafından çok daha fazla tercih edilmesi bekleniyor. Bunun nedeni de Bitcoin Gold'un Bitcoin'in kullandığı SHA256 algoritmasından Equihash algoritmasına geçmek istemesi. Böylece gün geçtikçe teknolojik yetersizlik çeken Bitcoin madencileri, Bitcoin Gold'a yönelebilecek.

Bitcoin Gold belirsizliği

Her ne kadar bir çatallanma bekleniyor olsa da proje liderleri, çatallanma etrafındaki detayların bulanık olduğunu itiraf ediyor. Bitcoin Gold'un önde gelen geliştiricisi "h4x", proje ile ilgili olarak "hala geliştiriliyor" diyor ve sabit çatalın tam blok yüksekliği gibi ayrıntıların hala tartışmaya açık olduğunu söylüyor.

Bitcoin Gold'un resmi sitesinde daha önceleri bir ICO planlandığı yer alıyordu ve Bitcoin Gold'un yüzde 1'inin daha fazla destek çekebilmek için geliştiricilere verileceği belirtiliyordu fakat şu anda bu detaylar da siteden kaldırılmış durumda.

Konuyla ilgili olarak H4x: "Organizmalar, yavrularının doğmasından fayda sağlıyorlar, Bitcoin Gold ile bu ilkenin Blockchain dünyasında da geçerli olup olmadığını görmek için bir deney yapıyoruz. Bu çatallanmayı, Bitcoin'in iskeletinde yapılan minimalist bir düzenleme olarak görebiliriz." diyor.

Bitcoin Gold'un henüz kavramsal olarak karmaşık olması, en büyük destekçilerinin bile "tam anlamıyla" detaylı açıklama yapamıyor olması kripto para ekosisteminde meydana gelecek olan deneysel bir çatallanmaya işaret ediyor. Önümüzde henüz 1 ay gibi bir zaman olduğu için bu süreçte neler olacağını beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.