TestMyApp: Yazılımınızı test ettirin veya yazılım testi yaparak para kazanın

TestMyApp: Yazılımınızı test ettirin veya yazılım testi yaparak para kazanın

Bir yazılım ürünü geliştirmenin en önemli taraflarından biri farklı cihazlarda/platformlarda aynı deneyimi sunabilmek. TestMyApp de bunun gerçek bir sorun olduğuna inanıyor ve topluluk odaklı yapısıyla sistematik bir test süreci başlatmanızı sağlıyor.

Yurt dışında farklı örnekleri olan TestMyApp, Türkiye için bu alandaki ilk uygulamalardan biri (belki de ilki.) Hem mobil uygulama hem de masaüstü yazılım ürünlerini test eden bir yapıya sahip. Yazılım ürününü test ettirmek isteyen kişi veya kurumlar TestMyApp'e başvuruyor ve TestMyApp de gereksinimleri belirledikten sonra uygun adayları teste davet ediyor.

Test uzmanları kendilerine gelen bilgilerle yazılımları test edip sorunları raporluyor ki bu testler işlevsellikten güvenliğe, performanstan yerelleştirmeye kadar geniş bir yelpazede uygulanabiliyor. Test uzmanlarına ek gelir imkanı sunan TestMyApp, uzaktan ve istenilen sürelerde çalışmaya izin veriyor. Bu uzmanlar tespit ettikleri sorunlar ve gerçekleştirdikleri test senaryoları başına bir gelir elde ediyor. TestMyApp de bir aracı olarak komisyon tabanlı bir kazanç sağlıyor.

Hakan Uzunkaya ve Melis Gönenç tarafından kurulan TestMyApp, şu anda 300'e yakın test uzmanıyla hizmet veriyor. Bu test uzmanları 100'den farklı cihazda test yapabiliyor. Uzunkaya, bu sayıyı hızla arttırarak 30 dakika içinde yazılım testine başlayabilmeyi ve cihaz çeşitliliğini artırmayı hedefliyor. Yeni girişim kendi bünyesinde bugün iki olan test uzmanı sayısını da 10'a çıkarmak istiyor.

İTÜ Çekirdek ve BingBang girişim hızlandırma programlarında finale doğru yol alan TestMyApp, özellikle başlangıçta test uzmanı almak istemeyen girişimler veya kısıtlı süre içinde test yapmak isteyen kurumlar için oldukça faydalı olabilecek bir girişim. Özellikle test cihazı sayısının ve test uzmanı sayısının çok olması ciddi bir avantaj. Diğer yandan yeni girişimlerin küçük maliyetlerle bu işe başlayacağını da söyleyebilirim. Detaylar için testmyapp.co adresini ziyaret edebilir, ürün testi karşılığında kazanmak veya ürününüzü test ettirmek için ilk adımı atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.