Mercedes ile Elon Musk'ın elektrikli araç üzerine atışması

Mercedes ile Elon Musk'ın elektrikli araç üzerine atışması

Elon Musk'ı Twitter'da takip ediyorsanız lafını esirgemeyen, oldukça açık sözlü bir Twitter kullanıcısı olduğunu biliyorsunuzdur. Geçtiğimiz günlerde USAToday'de yayınlanan bir haberde, Daimler/Mercedes Benz'in Tesla'yı geride bırakabilmek için elektrikli araçlara 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlandığı yayınlandı. USAToday'in resmi Twitter hesabından paylaştığı bu habere Elon Musk oldukça şaşırtıcı bir Tweet'le yanıt verdi.

"Daimler/Mercedes gibi bir dev için çok büyük bir para değil. Keşke daha fazlasını yapsalar. Bir sıfır eksik..."

Elon Musk'ın bu Tweet'i takipçileri tarafından oldukça beğenilince Daimler'de bu sohbete dahil olma fırsatını kaçırmadı ve Elon Musk'a Twitter üzerinden bir cevap verdi.

"Kesinlikle haklısın. İşte kayıp sıfır: Yeni nesil elektrikli araçlar için yatırım 10 milyar dolar > Batarya için 1 milyar dolar" diyerek elektrikli araçlara yönelik sayfasına link verdi.

Elon Musk'ın bu Tweet'e cevabı ise sadece "good" oldu.

Elon Musk'ın, bir Tweet ile Daimler'in 10 milyar dolar yatırım yapma kararı aldığını söylemek pek doğru olmasa da Tesla'nın bugüne kadar yaptıklarının bu kararı etkilediğini kesinlikle söyleyebiliriz.

Tüm bunlar yaşanırken yazılan bir blog yazısı ise Elon Musk'ı tekrar sahneye çıkardı. "Hayır, Elon Musk Daimler'i 10 milyar dolar yatırım yapmaya bir gecede ikna etmedi" başlıklı yazıyı Twitter'da paylaşan Dean Kawamura'ya yanıt olarak "yes, i did" diye cevap verince bir çok kişinin aklına aynı soru geldi. "Olabilir mi?"

Yukarıda da belirttiğim gibi, Elon Musk'ın 1 gecede hiç bir şirketi ikna etmesine gerek yok, yıllar boyunca yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla zaten bu şirketleri bu yatırımları yapmak zorunda bıraktı ve hız kesmeden buna devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.