Kuveyt Türk ve Workinton, Lonca Girişim Merkezi'ni ve seçilen 10 girişimi tanıttı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, bugün Workinton işbirliğiyle Lonca Girişimcilik Merkezi'nin açılışını yaptı ve programa kabul edilen 10 teknoloji girişimini tanıttı.
Kuveyt Türk ve Workinton, Lonca Girişim Merkezi'ni ve seçilen 10 girişimi tanıttı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, bugün Workinton işbirliğiyle Lonca Girişimcilik Merkezi'nin açılışını yaptı ve programa kabul edilen 10 teknoloji girişimini tanıttı.

Bir katılım bankası olarak kendi dikeyindeki ilk adımlardan birini atan Kuveyt Türk, Lonca Girişim Merkezi'nde Türkiye'de ortak çalışma alanları sunan Workinton ile çalışıyor. İki kurum da girişimlerin iş kurma ve büyüme süreçlerine destek olmayı ve girişimcilik kültürünü aşılamayı hedefliyor. Girişimcilere direkt nakit bir destek verilmiyor ancak girişimciler Workinton Kuluçka Merkezi'nin imkanlarından ücretsiz olarak faydalanacak. Yoluna başarıyla devam eden girişimlerse Kuveyt Türk'ün Vakıf Katılım ile kurmuş olduğu 10 milyon TL'lik girişim sermayesi fonudan yatırım alma şansı yakalayacak.

Lonca: Belli bir iş kolunda usta, kalfa ve çırakları içine alan dernek, kurum.

Lonca Girişim Merkezi tanıtım toplantısına katılan Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz ve Workinton CEO'su Pınar Massena; toplamda 664 başvurudan seçilen 10 girişimin destekleneceğini paylaştılar ve girişimleri 6 ay boyunca destekleneceğini açıkladılar. Yeni girişimcilerin de 6 aydan önce Lonca Girişimcilik Merkezi'ne kabul edilmesi bekleniyor. (Başvuru için loncagirisim.com'daki bağlantıları takip edebilirsiniz.)

Aşağıda Lonca Girişim Merkezi'ne seçilen 10 girişimin kısa tanıtımını bulabilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

  1. Crypto Pos: CPOS, kripto para birimleriyle ödeme almak isteyen satıcılar ile ödeme yapmak isteyen alıcıları dijital ortamda buluşturan bir ödeme sistemi.
  2. Kobi ATM: ATM açmaktaki maliyetleri ortadan kaldıracak, müşterileri yüklü komisyondan kurtaracak, müşterilerin KOBİ'leri ATM gibi kullanarak para çekme/para yatırma işlemlerini yapabilecekleri bir sistem.
  3. Analitik: 3 yaş üzeri çocuklara Montessorri prensipleriyle algoritma kurmayı, analitik düşünmeyi ve programlamayı öğreten programlanabilir eğitim seti.
  4. Smart Factory: İmalat sanayiinde sıklıkla kullanılan CNC ve PLC kontrollü makinaların internet ağına bağlanmasını mümkün kılan sistem.
  5. Bisigortaci.com: Sigorta yaptırmak isteyen kişiler ile sigortacıları buluşturan pazar yeri.
  6. Fosefi: Yayın hayatına dair tüm içeriklerin (dizi, film, belgesel, çizgi film, reality şov vb) yayın hakları ticaretinin online ve global olarak yapılmasını sağlayan B2B pazar yeri.
  7. Ratonik: Topraksız tarım için çok fonksiyonlu akıllı kontrol sistemi.
  8. Compocket: Elektronik laboratuvarlarında kullanılan ölçüm cihazlarını bilgisayar tabanlı ve mobil uyumlu hale getiren donanım-yazılım projesi.
  9. Catchman: Alışveriş merkezlerindeki mağazaların ürünlerini tüketicilere yüksek indirimlerle sunan mobil uygulama.
  10. Fulle Gitsin: Akaryakıt istasyonlarında araçtan inmeden indirimli olarak ödeme yapabilen mobil bir uygulama.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.