Apple, hücresel veri indirme sınırını 150 mb'a çıkardı

Apple, hücresel veri indirme sınırını 150 mb'a çıkardı

Apple, iOS 11'i piyasa sürmesiyle ile beraber iPhone ve iPad sahiplerinin kablosuz bir ağa bağlanmadan, hücresel veri üzerinden uygulama indirme işlemini kolaylaştırmak için daha önce 100 mb olan sınırı 150 mb'a çıkardığını duyurdu. Daha önce Wi-Fi bağlantısı olmadan maksimum 100 mb boyutunda oyun ve uygulama indirmeye izin verilirken artık bu sınır 150 mb. Özellikle oyunların boyutları göz önünde bulundurulacak olursak hala çok sınırlayıcı bir şey olduğunu söyleyebiliriz.

Bu duyurunun Apple'ın, üçüncü parti geliştiricilerin de artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirmesine izin verdiği döneme denk gelmesi, Apple'ın niyetinin biraz da geliştiricileri teşvik etmek olduğunu gösteriyor.

9to5Mac'ın paylaştığı bilgiye göre Apple en sonra limit artırma işlemini 2013 yılında yapmıştı ve 50 mb olan limiti 100 mb'a çıkarmıştı. Ne kadar hızlı ilerlediğimizi görmek istiyorsanız ilk indirme limitinin 10 mb olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Türkiye'de bu sınırın bir çok aile için oldukça hayat kurtaran bir özellik olduğunu söyleyebilirim. Henüz gerçekten "limitsiz" hücresel veri gibi bir seçeneğimizin bulunmaması, hem güncelleme, hem de yeni uygulama indirirken kablosuz ağa ihtiyaç duymamıza neden oluyor.

Amerika ve Avrupa'da "limitsiz" hücresel veri kullanan kişiler için bu sınırlamanın çok anlamsız olduğu söylenebilir. Apple'ın bu kişileri de düşünerek bu işlemi "tercihe dayalı" hale getirmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.