Alman arkadaşlık uygulaması Lovoo 70 milyon dolara The Meet Group tarafından satın alındı

Alman arkadaşlık uygulaması Lovoo 70 milyon dolara The Meet Group tarafından satın alındı

Lovoo arkadaşlık uygulamasını muhtemelen hiç duymadınız. Lovoo, Almanca konuşulan (Almanya, İsviçre ve Avusturya) ülkelerde indirme sayısı olarak 1 numaralı arkadaşlık uygulamasıdır ve ayrıca İtalya, İspanya, Fransa gibi ülkelerde de ilk 3'te her alıyor.

The Meet Group'u, dünyanın önde gelen arkadaşlık uygulamalarının da sahibi olan ve "insan ilişkileri" alanında kendilerini öncü olarak gören bir şirket olarak tanımlayabiliriz. Lovoo dışında sahip oldukları MeetMe, Skout, Tagged, and Hi5 uygulamalarıyla 100'den fazla ülkede her gün 2.7 milyonluk aktif bir mobil kullanıcı kitlesine ulaşıyorlar. The Meet Group'un Lovoo uygulamasını bünyesine dahil etmek için 70 milyon dolar nakit ödediği ve 5 milyon dolar da şarta bağlı ödeme yapacağı (eğer şartlar sağlanırsa) açıklandı.

The Meet Group'un basın bülteninde paylaştığı verilere göre Lovoo; 5 milyon aylık aktif kullanıcı ve 1.9 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip ve her gün dünya çapından 47.000 yeni üye kazanıyor. Şirket şimdiye kadar 32.4 milyon dolar gelir elde etmiş. Gelir dağılımı ise şöyle: %48 Abonelik, %24 Uygulama İçi Satınalma ve %28 Reklamlar.

The Meet Group'un CEO'su Geoff Cook, "Küresel ayak izimizi genişletmek ve uygulamalar portföyümüze LOVOO'yu eklemekten büyük heyecan duyuyoruz. LOVOO, son 12 ay içinde üçüncü stratejik kazanımımız ve trafik açısından en büyük tek uygulamanızı temsil edecek. Canlı yayın yapan video ürünümüzü yenileyerek ve portföy genelinden para kazanmayı ve portföyümüzdeki büyümeyi hızlandırmaya odaklandık." açıklamasında bulundu.

Lovoo'nun satın alım işleminin resmen tamamlanmasından sonra da ayrı bir marka ve bağımsız bir mobil uygulama olarak kalması bekleniyor. Lovoo'nun kurucularından ve şu anki CEO'su olan Benjamin Bak, geçiş sürecine yardım etmek için 6 ay daha şirkette kalmaya devam edecek. Mevcut COO ve diğer kurucu ortak olan Florian Braunschweig, LOVOO'nun liderliğini Benjamin Bak'dan alacak. LOVOO yönetim ekibinin geri kalanı yerinde kalması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.