Startup Alley'in iddialı yapay zeka girişimleri: Synqq, Wyzerr ve Mycroft

Startup Alley'in iddialı yapay zeka girişimleri: Synqq, Wyzerr ve Mycroft

Webrazzi'nin etkinlik yayınlarında artık bir klasik haline gelen girişimci röportajlarına TechCrunch Disrupt San Francisco Startup Alley'de devam ediyoruz. Workout by İş Bankası katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz yayında ilk olarak yapay zeka girişimlerini ağırlıyoruz. Startup Alley'de yer alan yapay zeka girişimleri arasında öne çıkan üç girişim, Synqq, Wyzerr ve Mycroft.

Girişimlerden ilki Synqq akıllı bir not tutma uygulaması. Evernote'tan Microsoft OneNote'a kalabalık bir alana giriş yapan ancak bu alandaki yapay zeka destekli uygulama eksikliğini gören Synqq kurucusu Ramu Sunkara'nın profiliyle de ilginç bir girişim ve bugüne kadar 1.8 milyon dolar yatırım aldı.

2014'te kurulan Wyzerr ise, B2B pazarda aktif ve müşterilerden geri bildirim toplama işini otomatize ediyor. Bugüne kadar 1,8 milyon dolardan fazla yatırım alan Wyzerr yüzlerce kurumsal şirketle çalışıyor. Detayları girişimin kurucusu ve CEO'su Natasia Malaihollo'dan dinledik.

Üçüncü girişimimiz Mycroft ise Alexa'ya açık kaynak kodlu bir alternatif sunuyor. Kickstarter ve Indiegogo kampanyalarıyla ses getiren girişimi kurucusu Joshua Montgomery anlattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.