Oyun şirketi gerçek hayatta yaşanabilecek bir terör saldırısının simülasyonunu yapabilir mi?

Oyun şirketi gerçek hayatta yaşanabilecek bir terör saldırısının simülasyonunu yapabilir mi?

TechCrunch Disrupt, 554 milyon dolar yatırıma sahip Improbable kurucusu Herman Narula ile devam ediyor. 3D simülasyonlar ve gerçek dünyanın buna uyarlanması üzerine soruları cevaplayan Narula, Hindistan ve İngiltere arasında geçen hayatında süper kahramanların ve hayal dünyasının şu anki hayatını şekillendirdiğini söylüyor.

Andreessen Horowitz, SoftBank gibi önemli yatırımcılara sahip girişimin kurucusu VR teknolojisinin hayatımıza bu derece dahil olmasını insanların bu sanal dünyaya entegre olmak isteme çabalarından kaynaklandığını belirtti. Hızlı ilerleme ve gelişmelere açık olmak da bunu destekler nitelikte. Bu kadar iyi giden bir şirket olmalarına rağmen henüz dünyaca ünlü bir oyunları olmaması sorusuna verdiği cevap ise, öncelik olarak bir topluluk oluşturmanın, sağlam müşteriler bulabilmenin daha öncelikli olduğunu düşünüyor.

VR ve arttırılmış gerçekliğin sürekliliği ve devamlılığının kalitenin ve dizaynların ne derece ileri gidebileceği ile doğru orantılı olduğu Narula için önemli noktalardan.  ABD hükümetiyle işbirliği yapıp yapmamaları konusunda ise şu an için direkt olarak böyle bir işbirliğinde olmadıklarını ama buna açık olduklarına da değiniyor. Örneğin herhangi bir terör saldırısı sonrasında neler olabileceği ya da buna nasıl hazır olunabileceğine dair bir simülasyonun faydalı olabileceği de enteresan noktalar arasında.

Güvenlik konusunda ise kullanıcıların kişisel bilgilerine bir erişimleri olmadığı için kendi güvenlik sistemlerini özel bir bulut sisteminde tutuyorlar ancak kullanıcılar arasında bunun bir sorun teşkil etmediği de Narula'nın cevapladığı sorulardan. Etik açısından her şirketin bu gibi riskler taşıdığı ve sürekli gelişen teknolojik atmosferde belli bir güvenlik sistemini korumak da kaçınılmaz noktalardan.

Workup by Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla sizlere aktardığımız TechCrunch Disrupt haberlerinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.