Google hacklenmeye hazırlıklı

TechCrunch‘ın ana etkinliği Disrupt San Francisco'yu Workup by Türkiye İş Bankası‘nın katkılarıyla yerinden takip ediyoruz. Disrupt, Google'dan Heather Adkins'in dikkat çeken konuşmasıyla başladı. Kısaca bahsedelim Google'da 15 yılını tamamlayan Adkins, teknolojiyle ve bilimle Kaliforniya'da okuduğu üniversite hayatında tanışıyor.

Google gibi teknoloji alanında en büyük şirketlerden birinin Bilgi Güvenliği Direktörü olan Adkins'in rolü dünya çapında yaşanan hacklenme olayları ile birlikte daha da öne çıkıyor. Google'ın büyük güvenlik sorunuyla ilk karşılaşması ise Aralık 2009'da oldu. Adkins'e göre Google kurulduğundan beri, bilgi akışını güvenli kalenin içinde tutmaya çalışıyor ama sistemden öte çalışanların burada en zayıf halka olduğunu belirtiyor. Dışarda çalışma isteğini gözardı edemediklerinden bahseden Adkins burada herhangi bir açık vermemek için önemli geliştirmeler yaptıklarını açıkladı.

Yahoo'nun geçtiğimiz aylarda yaşadığı hacklenme ile kaybettiği 32 milyon hesap bilgisi konusunda da yorum yapan Adkins, şirketlerin tarihlerine bakıldığında bu gibi hacklenme olaylarının olabileceğini ancak en önemli şeyin buna hazır olunup olunmadığı ve güvenlik sistemlerinin bu gibi durumlarla nasıl anında karar verebilmeyi gerektiriyor. Heather Adkins Google'ın hacklenmeye hazırlıklı olduğunu söylüyor.

Çin ve Rusya tehdidi

İlginç sorulardan birisi de moderatörün Adkins'e yönelttiği, Google'ın Çin veya Rusya'dan gelebilecek herhangi bir tehditten endişe duyup duymaması. Adkins, içinse sistemlerinin ne kadar hassas olduğuna odaklanmak ve onu güvende tutmaya çalışmak odaklanılması gereken bir nokta.

Buna ek olarak da kullanıcılara email adreslerinde herhangi bir kişisel bilgiyi paylaşmamalarının önemini de vurguluyor.

Adkins'ten girişimlere öneriler

Güvenlikle ilgili açıklamalarının haricinde girişimcilere de önerilerde bulunan Adkins 15 yıllık teknoloji şirketi geçmişi ile öne çıkan bir noktaya değindi. Girişimlerde kaç kişinin çalışmasının önemi olmadığını mutlaka bir kişinin bu konudan sorumlu olması gerektiği Adkins'e göre en önemli şeylerden biri.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.