Snapchat'in Bitmoji'si artırılmış gerçeklik ile buluştu

Snapchat'in Bitmoji'si artırılmış gerçeklik ile buluştu

Geçtiğimiz yıl Bitmoji’nin geliştiricisi Bitstrips’i 100 milyon dolara satın alan Snapchat, Bitmoji'yi arttırılmış gerçeklik ile buluşturmaya karar verdi. Artık Snapchat'te çektiğiniz videolara arttırılmış gerçekliğe sahip Bitmojiler ekleyebiliyorsunuz. 3D Bitmojileri izlerken kendinizi "Space Jam" dünyasının bir parçası gibi hissetmeniz mümkün!

Snapchat artırılmış gerçekliği kullanmanın en yaygın yollarından biri olarak görülüyor. Üstelik şirket, Nisan ayında piyasaya sürdüğü "World Lenses" ile bu algıyı pekiştirmeyi başardı. Artırılmış gerçekliği yaygınlaştıran ürünlerden biri de yazılım geliştiricilerin gündeminden düşmeyen Apple'ın ARKit ürünü. Tabi bu arada Google'ın piyasaya sürdüğü ARCore'u da atlamayalım. Yine de bir çok kişi için artırılmış gerçeklik bir eğlence malzemesi olmaktan ileriye gitmiyor.

Snapchat'in yeni 3D Bitmoji'lerine şöyle bir göz attığınızda bu kişilere hak vermeniz olası. Telefonunuzun arkasındaki kamerayı kullanarak çektiğiniz videolara 3D Bitmojileri kolayca yerleştirebilirsiniz. Böylece onların kahve içerken, kay kay yaparken veya yoga yaparken ortaya çıkardıkları sevimli halleri gözlemleyebilirsiniz. Üstelik kameranızı oynattığınızda Bitmoji'nin içinde bulunduğu alanı değiştirerek onları yönlendirebilirsiniz. Dilediğiniz takdirde boyutlarını değiştirmeniz de mümkün!

3D Bitmojiler dünden itibaren herkesin kullanımına açıldı. Eğer henüz bir Bitmoji'ye sahip değilseniz, Bitmoji klavyeyi indirerek Snapchat ile hesabınızı bağlamanız gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.