Çinli üreticilerden hızlı girişim: iPhone X için koruyucu yüz maskeleri

Çinli üreticilerden hızlı girişim: iPhone X için koruyucu yüz maskeleri

Çin'in online alışveriş sitesi Taobao'daki satıcılar hiç vakit kaybetmediler. Apple'ın Touch ID tuşunu yüz tanıma özelliği ile değiştirdiği, yeni iPhone X'i piyasaya sürmesinin üzerinden yalnızca birkaç gün geçmesine rağmen, Çinli üreticiler "koruyucu maske" üretimine başladılar.

Eğer gece siz uyurken başka birisinin yüz tanıma özelliğini kullanarak telefonunuzun kilidini açacağından endişeleniyorsanız (ki yüz tanıma özelliğinin gözler kapalıyken işe yaramayacak şekilde tasarlanmış olması bunu çok zor bir ihtimal yapıyor), 5 ila 15 dolar arasında bir fiyata çeşit çeşit maskeler sipariş edebiliyorsunuz.

Renk renk, çeşit çeşit

Maskede delik olup olmamasına ya da kaç tane olmasına yine siz karar verebiliyorsunuz. Veya siyah istemediniz, daha değişik bir renk olarak yeşili de size alternatif olarak sunuyorlar. Hatta daha şık bir seçenek isterseniz, sadece gözleri kapatan uyku bandı tadında bir maske de satın alabilirsiniz.

SEO Hilesi mi?

Çok büyük bir ihtimalle üreticilerin zekice bir düşünceyle SEO hilesi olan maskelerin amacı, örneğin yolculuklarda yanınızdaki yolcuların siz uyurken telefonunuzu açamaması veya ilişkilerinizde şüpheli bir durumun önüne geçilmesi. Ancak eğer böyle bir şüphe duyuyorsanız, yüz tanıma özelliğini kullanmak zorunda değilsiniz, eski usül şifreli kilit koduna da başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.