Dijital bankacılık alanında Türkiye’den yurt dışına bir önemli transfer daha

Dijital bankacılık alanında Türkiye’den yurt dışına bir önemli transfer daha

Türk Ekonomi Bankası'nda dijital bankacılıktan sorumlu Direktör olarak çalışan ve TEB’in dijital bankacılık markası CEPTETEB ekibini yöneten isimlerden olan Nazım Erdoğan, Alfa Bank’a Bireysel Bankacılık ve Dijital Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer oldu.

Nazım Erdoğan, Alfa Bank’ın faaliyet gösterdiği ülkelerden olan Kazakistan’da üst düzey bir rol üstlenecek. Moskova merkezli olarak 1990 yılında kurulan Alfa Bank, bugün aralarında İngiltere, Hollanda, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde tam 723 şubesiyle faaliyet gösteriyor.

23 binden fazla çalışana sahip Alfa Bank’ın bir dönem Türkiye pazarına gireceği veya bir banka satın alabileceği konuşulmuş ancak bu haberlerin ardından herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Hatırlayacağınız üzere birkaç ay önce de Garanti Bankası’ndan Deniz Güven, Standard Chartered Bank’e transfer olmuştu. Erdoğan’ın transferi de Türkiye’de bankacılık sektörünün gücünün ve yetenek ihraç etme kapasitesinin bir diğer örneği olmuş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.