Apple Watch 3 özellikleri ve fiyatı açıklandı!

Apple Watch 3 özellikleri ve fiyatı açıklandı!

Apple, bugünkü geleneksel Eylül ayı etkinliğinde akıllı saati Apple Watch'un yeni modelini de tanıttı ancak iPhone X'te olduğu gibi çarpıcı yeniliklerden söz etmek mümkün değil. Tim Cook, ilk olarak yıllık yüzde 50 büyüme ile Apple Watch'un kendi kategorisinde lider olduğunu ve kullanıcı memnuniyetinin yüzde 97 olduğunu paylaştı. Ardından sahneyi Apple COO'su Jeff Williams'a bıraktı. Peki yeni Apple Watch'ta neler var? İşte yanıtı.

Yeni Apple Watch dünyanın en çok kullanılan kalp ritmi ölçüm cihazı olarak tanıtılıyor ve Apple bu konunun üzerine daha fazla gideceğini gösteriyor. Beklendiği üzere 3. seri Apple Watch'larda mobil şebekeye bağlanabilecek. Yani iPhone'larınızın interneti kullanmak zorunda kalmayacak.

Yeni Apple Watch'lar yenilenen arayüzlerle Apple Music'teki 40 milyon müziğe erişim sağlayacak. Siri'yle konuşarak en sevdiğiniz parçaları da dinleyebileceksiniz. Yeni akıllı saat serisinin Wi-fi performansı yüzde 85 daha iyi ve mobil şebeke için hem LTE hem de UMTS antene sahip. İnceliği ise 2. seriyle aynı.

Apple Watch 3 özellikleri

GPS ve barometreye sahip olan 3. seri Apple, işlemci hızında bir önceki seriye göre yüzde 70 daha hızlı ve gün boyu dayanan bir pile sahip (elbette bu süre kullanıma bağlı olarak değişecektir.) Yeni seri tahmin edeceğiniz üzere işletim sistemi olarak watchOS 4'ü kullanacak.

Tasarım anlamında çok fazla yenilik olmasa da Apple Watch 3 renk seçeneğiyle geliyor ve Nike vb. markalardan çok farklı kordon tasarımları görmek mümkün olacak.

Apple Watch 3 fiyatları ve çıkış tarihi

15 Eylül'de Apple Watch ön siparişle alınabilecek ve 22 Eylül'de satışa çıkacak. Mobil internet bağlantılı 3. seri iPhone Watch'a 399 dolara, sadece wi-fi bağlantılı modele ise 329 dolara sahip olunabilecek. İkinci seri Apple Watch'un fiyatı ise 249 dolara düşüyor.

Apple Watch, Strategy Analytics’in Mayıs ayında paylaştığı rapora göre 2017’nin ilk çeyreğinde akıllı saat pazarında liderliği ele geçirmişti ve bu bilgiyi Apple da doğruladı. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde yüzde 24 seviyelerinde pazar payına sahip olan Fitbit, 2017'de Apple Watch'a geçilmekten kurtulamamıştı. Söz konusu rapor Apple Watch'un yılın ilk çeyreğindeki pazar payını 15,9 olarak paylaşmıştı. Bakalım bu yenilikten sonra Apple Watch'un satışları nasıl değişecek..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.