Rusya Maliye Bakanı: Kripto paraları yasaklamanın bir anlamı yok

Rusya Maliye Bakanı: Kripto paraları yasaklamanın bir anlamı yok

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, 2017 yılı sonunda Rusya’da kripto paraların kullanımına yönelik bazı düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta Moskova Finans Forumu'nda konuşan Siluanov, Rusya’nın yerli kripto para piyasasını denetleme planları üzerine görüşlerini paylaştı. Hükümet üyelerinin görüşlerini yineleyen eden Siluanov; kripto para birimlerini yasaklamanın mantıklı olmadığını ve bakanlığın, dijital para birimlerini de menkul kıymetlere benzer bir şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Açıklamasında Siluanov tam olarak şunları söyledi: “Rus Devleti, kripto para birimlerinin bir gerçeklik olduğunu anlıyor, onları yasaklamanın bir anlamı yok. Bunları düzenlemek mümkün, bu yüzden maliye bakanlığı yıl sonuna kadar bir tasarı hazırlayacak.”

Rusya Merkez Bankası bu yılın başında dijital para birimleri için bir yönetmelik üzerinde çalıştığını belirtmişti. Rusya’da beklentiler, bu yılın sonunda bir tasarının geçmesi yönünde. “Hükümet onları düzenleyecek olsa da kripto para birimleri hala riskli. Kripto paraların doğası gereği muazzam bir dolandırıcılık potansiyeli var.” diyen Anton Siluanov kripto paraların kullandığı teknoloji dolayısıyla henüz güven vermediğini de sözlerine ekledi.

Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Oreshkin, kripto para birimlerini “geçici” olarak nitelendirerek kripto para piyasalarının çok ani yükseliş ve düşüş potansiyeli olması dolayısıyla finansal kuruluşların bu şirketlerle işlem yapmasını zorlaştıracağını söyledi ve Maliye bakanına katıldığını dile getirdi.

Piyasayı düzenleyerek bu ani düşüş ve yükselişlerin önüne geçilmesi ve bu para birimlerine yatırım yapan, onlarla işlem yapan kişilere daha fazla güvenlik sağlanması amaçlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.