Google Drive'ın PC ve Mac uygulaması Mart'ta kapanıyor

Google Drive'ın PC ve Mac uygulaması Mart'ta kapanıyor

Google paylaştığı bir blog gönderisinde Google Drive'ın PC ve Mac'lerde kullanılabilen uygulamasını kapatacağını duyurdu. Şirket uygulama üzerinden destek vermeyi 11 Aralık'ta sonlandıracak ancak uygulama tam olarak 12 Mart 2018'de kapatılacak. Uygulamayı hala kullanmakta olan kullanıcılar Ekim ayı itibariyle veda temalı bildirimlere maruz kalabilir. Yine de şirket, kullanıcılarını piyasaya sürdüğü iki farklı üründen birine yönlendirecek.

Bu arada Google Drive "hizmet" olarak varlığını sürdürmeye devam edecek. Yani web'den ve mobil uygulamadan Google Drive'ı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Google'ın verilerinizi yedeklemek veya dosyalarınıza cloud üzerinden ulaşmanızı sağlamak için iki yeni yazılımı mevcut. Bunlardan biri Backup and Sync, tüm kullanıcıları kapsayan bu uygulama, Google Drive ve Google Photos Uploader uygulamalarının yerini alabilecek nitelikte. Uygulama, Drive ile aynı fonksiyonları sunuyor ve aynı şekilde çalışıyor.

İşletmeler için Google'ın sunduğu hizmet ise Google Drive File Streamer. Bu program yerel sürücünüzde yer açmanızı sağlarken tüm Drive dosyalarınıza doğrudan bilgisayarınız üzerinden ulaşmanızı sağlıyor. Diğer seçenekler düşünüldüğünde Google Drive File Streamer'ın daha bütünsel bir yaklaşım benimsediğini söyleyebiliriz. Google, bu ürünü tanıtırken faydalarını : "Zamanınızı alan dosya eşitleme işlemine ve disk alanı hakkındaki tüm endişelerinize veda edin." sözleriyle ifade ediyor.

Bu iki alternatifin birbirinden ayrıştığı noktalar mevcut. Birbirlerinden ayrışan özellikleri incelemek ve size en uygun olan ürünü bulabilmek için Google'ın Yardım sayfalarına göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.