iPhone 8 ile değişmesi beklenen 3 kullanıcı alışkanlığı

iPhone 8 ile değişmesi beklenen 3 kullanıcı alışkanlığı

Apple'ın 12 Eylül'de tanıtacağı kesinleşen yeni iPhone ile bir devrim yapması bekleniyor. Aslına bakarsanız ilk iPhone'un tanıtılmasından beri bir çok tanıtımda Apple taşları yerinden oynattı ve birçok alışkanlığı değiştirmeyi başardı. Muhtemelen hedef her yeni telefonla bunu pekiştirmekti fakat öyle olmadı ve bazı modeller sadece bir önceki modeli güçlendirdi.

Yeni iPhone 8 ya da iPhone X (Apple'ın cihazı nasıl adlandıracağı henüz belli değil) ile ilgili bir çok söylenti dolaşıyor olsa da doğruluğu neredeyse garanti olan 3 şey var ki, Apple yeni telefonu ile beraber kullanıcı deneyimi ve alışkanlıkları tekrar değiştirecek.

Çerçevesiz ekranlar

Hemen sinirlenmeyin, Galaxy S8 ve Note 8, LG G6 ve V30, ve hatta Mi Mix ile çerçevesiz akıllı telefonların çoktan piyasada olduğunu biliyoruz. Ama şöyle bir gerçek var ki, Apple yeni modelini duyurunca tahmin ettiğinizden çok daha fazla akıllı telefon kullanıcısı için "çerçevesiz ekran" bir ilk olacak ve onlar için Apple'ın geliştirdiği bir yenilik olarak kalacak. Samsung istese de istemese de son kullanıcı için "Çerçevesiz ekranı icat eden" marka Apple olacak diyebiliriz.

Henüz çerçevesiz akıllı telefon üretmemiş markalar ellerini çabuk tutmalı, Apple sonrası "çerçevesiz" telefonlara talep patlaması yaşanacağını söylemek pek yanlış olmaz çünkü çerçeveli akıllı telefon kullanmak oldukça demode görünecek.

Akıllı telefon fiyat politikalarında değişim

Bir çok marka "premium" modeller üreterek cihazlarını görece yüksek fiyattan satmaya çalışsa da,  son model iPhone'lar referans fiyat olmayı sürdürüyordu çünkü müşteri gözünde cihaızn fiyatının iPhone'dan yüksek olması, onu bir alternatif olmaktan çıkarıyordu. iPhone 8 modelinin bin dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürülmesi, akıllı telefon piyasasında yeni bir değişime neden olacak çünkü artık markalar bu fiyata yakın yeni modeller üretip lüks modeller satabilecekler. Titanyum, seramik veya daha egzotik materyaller kullanarak fiyatlarını yükseltmeye çalışan markalar için işler daha da kolaylaşacak diyebiliriz.

Artırılmış gerçeklik

iOS 11 ile gelen yeniliklerden biri olan ARKit, Apple'ın son yıllardaki en büyük atılımlarından biri olabilir. ARKit, iPhone 8 öncesi milyonlarca kişi tarafından zaten indirilmiş ve kullanılmaya başlanmış olduğu için iPhone 8'in yeni ekranı, güçlü yeni çekirdeği ile çok büyük bir uyum içinde çalışacak olması oldukça büyük bir avantaj. Google'ın Tango sistemi gibi herhangi bir özel donanıma ihtiyaç duymuyor olması, sadece kamera aracılığıyla kullanılıyor olması çok büyük bir avantaj.

ARKit, AR uygulamaları için App Store olma potansiyeline sahip. Nokia ve Sony Ericsson'un iPhone'dan daha önce bazı AR uygulamasını yayına alması -eğlenceli olmalarına rağmen- yeterli olmadı. Instagram'ın Nokia platformunda başarılı olma ihtimali olmadığı gibi AR uygulamalarının da daha büyük bir platforma ihtiyacı vardı ve ARKit ile iPhone bunun için harika bir zemin oluşturuyor.

Apple'ın ARKit'ine karşılık Google son hızla ARCore'u tanıtmaya hazırlanıyor fakat Apple'ın uzun yıllardır yazılımdaki süreklilik başarısı ile mevcut kullanıcı tabanı birleşince Apple'ı Google karşısında bir kaç adım öne geçiriyor. SuperData Research CEO'su Joost van Dreunen, "Teknoloji devleri için yeni savaş meydanı AR gibi görünüyor" sözleri bu alandaki yarışın ne kadar kızışabileceğini gösteriyor.

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği etkinliğinin 2017 yılının son çeyreğinin oldukça heyecanlı geçeceğinin bir göstergesi. Apple'ın bu yenilikler dışında sürprizler yapması da olası. Her durumda Apple'ın son kullanıcı gözünde bazı şeyleri temelden değiştireceği bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.