Hindistan'daki ilk Hyperloop hattı, PPP modeliyle hayata geçiyor

Hindistan'daki ilk Hyperloop hattı, PPP modeliyle hayata geçiyor

Hyperloop Ulaştırma Teknolojileri (HTT) dün yaptığı açıklamada Hindistan'ın Amaravati ve Vijaywada şehirleri arasında bir Hyperloop taşıma hattı geliştirmek için Andhra Pradesh hükümetiyle bir mutabakata varıldığını paylaştı. Güzergah başarılı bir şekilde tamamlanırsa 1 saatlik mesafe, 6 dakikaya kadar kısalmış olacak. İlk olarak özel kaynaklarla finanse edilecek olan bu çalışma için daha sonra kamu-özel sektör ortaklığı (PPP) modeli uygulanması planlanıyor.

Hindistan'da yapılacak olan ilk Hyperloop rotasının çalışmalarının 2 bin 500 kişilik bir istihdam oluşturması bekleniyor. 2 fazdan oluşacak olan bu projenin ilk ayağı önümüzdeki ekim ayında başlayıp 6 aylık bir fizibilite çalışmasını kapsıyor. İkinci aşama ise Hyperloop'un gerçekten yapımına başlanan aşama olarak planlanıyor.

HTT, ilk aşamada, çevre şehirlerin durumları da dikkate alınarak iki şehri birbirine bağlamanın en iyi yolunu belirlemek için özel kuruluşlar ve kamu paydaşlarıyla çalışmalar yürütülecek. Aynı zamanda Andhra Pradesh Ekonomik Gelişme Kurulu, HTT'nin resmi hükümetten onay aldığından emin olmak için tüm yasal süreçlerde Hyperloop'a yardımcı olacak.

Hedef, bölgeyi teknoloji ve yazılım merkezi haline getirmek

Basın açıklamasına göre devletin Hyperloop'u bu bölgeye getirmesinin ana amacı, bölgeyi bir teknoloji ve yazılım merkezi haline getirmek istemeleri ve bu sayede bölgedeki yaşam standartlarını iyileştirmek istemeleri.

Hindistan dışında Hyperloop'un Güney Kore'de bazı anlaşmalara vardığı da geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Aynı zamanda Nevada'da yapılan testlerin ise oldukça başarılı şekilde ilerlediğini sizlerle paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.