Huawei, Apple'ı geçerek dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon markası oldu

Huawei, Apple'ı geçerek dünyanın en çok satan ikinci akıllı telefon markası oldu

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Huawei, Counterpoint Research şirketinin yayınladığı araştırma sonuçlarına göre geçtiğimiz Haziran ve Temmuz aylarında Apple'ın telefon satış rakamlarını ilk kez geçerek ikinci sıraya yerleşti ve dünyanın en çok satan ikinci telefon markası oldu.

Huawei'nin satışlarını bu kadar arttırmasının arkasındaki en önemli iki etken Ar-Ge çalışmalarını yaptığı yatırımlar ve yaratıcı/agresif reklam kampanyaları olarak gösteriliyor.

Ağustos ayı verileri henüz açıklanmamış olsa da Counterpoint'in açıklamalarına göre Huawei'nin satış rakamları yine oldukça iyi seviyede ve ikinciliği korumaya devam edecek gibi görünüyor.

iPhone 8, Apple'a ünvanını geri verebilir

Apple'ın 12 Eylül'de düzenleyeceği yılın en önemli etkinliğinde iPhone 8'i tanıtması bekleniyor ve Apple'ın bu yeni telefonu sayesinde çok iyi bir dönüş yaparak ilk sıraya tekrar yerleşeceğinden oldukça emin olduğu söyleniyor.

Huawei'nin Kuzey Amerika, Hindistan ve Güney Asya pazarlarında yeterince iyi bir konumda olmaması, 2. sıradaki yerini şimdilik garantileyemediğini gösteriyor. Çin, Avrupa ve Güney Amerika pazarlarında oldukça güçlü durumda olan Huawei, yeni pazarlardaki çalışmalarını hızlandırarak yerini sağlama alabilir.

Huawei'nin genel toplamda Apple'ı geride bırakmasına rağmen model bazında satışlarda ilk 10'a giren bir modelinin olmaması oldukça şaşırtıcı. En çok satan telefon modelleri olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ilk sırada yer alırken yine Asya pazarında oldukça popüler olan Çinli üretici Oppo 3. ve 4. sırada yer alıyor. Genel toplamda en çok satan marka olan Samsung'un Galaxy S8 modeli ise 5. sırada bulunuyor.

Counterpoint Research yetkililerinin açıklamalarına göre ilk 10'da yer alamayan Huawei'nin çok fazla çeşit üretmenin yanında 1-2 modelinin arkasında daha fazla durması ve özellikle geliştirmeler yapması bu listeye girmesini sağlayabilir.

Huawei'nin 2017 yılı ikinci çeyreği toplam satış rakamı 38.5 milyon olarak açıklanırken aynı dönemde Apple 41 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.