Facebook arka plan renklerini yorumlara taşıyor

Facebook arka plan renklerini yorumlara taşıyor

Facebook durum güncellemelerine getirdiği dikkat çekici arka plan renklerini yorumlara taşıyor. Az sayıda kullanıcı ise bu özelliğin aktif olduğunu belirtti. Özellik şu an için sadece mobil üzerinden kullanabiliyor.

Özellik tam olarak şöyle görünüyor:

Durum güncellemelerinde olduğu gibi yorumların da arka planlara ve gradyanlara sahip olması  2000'li yılların başında kullanılan Myspace'i anımsatıyor.

Facebook arka plan renklerinin ilk olarak geçtiğimiz yıl aralık ayında piyasaya sürmüştü. İlk etapta yalnızca Android kullanıcılarına açılan bu özellik daha sonra iOS kullanıcılarına açılmış ve son olarak da web versiyonunda yerini almıştı.

Hikayeler'de de kullanıldı

Yorum arka planları şu an herkesin kullanımına açık olmasa dahi herkes tarafından görülebileceği tahmin ediliyor. Yakın zamanda Facebook Hikayeler'e de metin paylaşımı özelliği ekleyen şirket, arka plan renklerini Hikayeler'de de kullandı.

Facebook bu hamlesiyle muhtemelen platformda etkileşimi arttırmayı hedefliyor. Bir Facebook sözcüsü bu konu hakkında: "Biz her zaman insanları birbirine bağlamanın ve sohbet etmelerini sağlamanın yeni yollarını arıyoruz, dolayısıyla yorumlarda da yeni özellikler test ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.