Arduino ve Scratch destekli yerli akıllı saat projesi: watchX

Arduino ve Scratch destekli yerli akıllı saat projesi: watchX

Programlanabilir bir akıllı saat olarak karşımıza çıkan watchX, Arduino ve Scratch desteği sayesinde dikkatleri çekiyor. 4 mühendis arkadaş olan Mustafa Tülü, Enes Çaldır, Ömer Özlü ve Gökhan Selamet tarafından geliştirilen watchX, Gaziantep Teknopark'ta doğan bir proje.

Yaklaşık 5 ay içinde geliştirilen watchX, temelde saat şeklinde bir geliştirme kartı. Herhangi bir kasaya sahip olmayan watchX, elektronik kart üzerine takılmış bir saat kordonu ile kullanılıyor. Programlama konusunda önemli imkanlar sunan watchX, sahip olduğu Arduino ve Scratch destekleri sayesinde çocukların ve gençlerin programlama öğrenmesi için oldukça başarılı bir alternatif.

Hayal gücünüzle sınırlı

watchX'in programlanabilir bir akıllı saat olması nedeniyle yapabileceklerinin neredeyse sınırsız olduğunu da ekleyelim. Dilerseniz watchX'i çeşitli yeteneklerle donatıp bir akıllı saat olarak kullanabilir, herhangi bir odanın aydınlatmasını Bluetooth ile kontrol edebilir veya buzdolabı kapağınızı günde kaç kere açtığınızı sayan bir buzdolabı saati olarak da kullanabilirsiniz.

Kısacası watchX ile yapılabilecekler tamamen kullanıcısının hayal gücüne kalmış durumda. Programlama bilmeyen kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek olan watchX, özellikle çocukların kolay bir şekilde programlama öğrenmesi için oldukça kullanışlı. Kullanıcıların geliştirme sürecinde ihtiyaçlarının olacağı tüm sensörler ve batarya watchX'in üzerinde yer alıyor.

Indiegogo'da destek arıyor

Piyasada pek çok geliştirme kartı bulunsa da, saat şeklinde olması ve ekstra sensör veya güç  kaynağına ihtiyaç duymaması ile rakiplerinden ayrılan watchX, hayal gücünün sınırlarını zorlamak ve programlama yeteneklerini günlük hayatında kullanmak isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan.

Geliştirme kartı kavramını yeni bir boyuta taşımak isteyen watchX, elektronik ve programlamanın yanı sıra 3D modelleme de öğretmeyi amaçlıyor. Son olarak watchX'in Indiegogo kampanyasının başladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.