Mobil "taksi dolmuş" servisi Via, 250 milyon dolar yatırım aldı

Mobil

Bundan beş yıl önce New York'ta "taksi dolmuş" servisi olarak başlayan Via, Avrupa açılımı için düğmeye bastı. Bunun için otomotiv devi Daimler liderliğinde, stratejik bir yatırım aldığını duyuran Via, araç paylaşım servisini başta Londra ve Stuttgart olmak üzere Avrupa şehirlerinde sunmaya başlayacak. Açıklamada yatırımın miktarı belirtilmezken, farklı kaynaklardan gelen bilgiler 200-250 milyon dolarlık bir yatırımın gerçekleştiğine işaret ediyor.

Via, aynı yönde giden yolcular için, şehirde belirli hatlarda hizmet veren bir araç paylaşım uygulaması sunuyor. Bugüne kadar Chicago, New York ve Washington'da hizmet veren Via aylık 1 milyon sürüş ortalamasıyla çalıştığını söylüyor. Via, rakibi olarak görülebilecek Uber, Lyft gibi alternatiflerden farklı olarak sabit hatlarda 5 dolardan başlayan sabit ücretlerle hizmet veriyor. Servis, bu nedenlerle Türkiye'de yaygınlıkla kullandığımız "taksi dolmuş" hizmetine benziyor. Ancak bunlardan önemli bir farkı, lüks sınıfında konumlandırılması.

Daimler'in yatırımıyla birlikte şirketin Mercedes-Benz Vans departmanının Via'ya 50 milyon dolar yatırım yaptığı notlar arasında. Mercedes ve Via'nın ortak faaliyet göstermesini sağlayacak yatırımla, Via yeni açıldığı Avrupa şehirlerinde Mercedes'in Vito ve diğer V-sınıfı araçlarıyla hizmet verebilecek. Avrupa'da Uber'in karşılaştığı yasal zorlukların benzerini yaşamaması için servisin toplu taşıma lisansı alacağı da belirtiliyor.

Son turla birlikte Via'nın bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 387 milyon doları geçti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.