Aston Martin gelecek on yılda tüm otomobillerini hibrit modelleriyle satışa sunacak

Aston Martin gelecek on yılda tüm otomobillerini hibrit modelleriyle satışa sunacak

Aston Martin CEO'su Andy Palmer, 2020'li yılların ortalarında, tüm otomobillerinin hibrit alternatiflerinin hazır olacağını duyurdu. 2030'a kadar Aston Martin satışlarının yüzde 25'inin elektrikli otomobil satışlarından gerçekleşmesini beklediklerini belirten Palmer'ın açıklamaları Volvo ve Ford gibi otomotiv devlerini takip ediyor ancak önemli bir farkla. Palmer tüm bu sürede elektrikli olmayan araçlarının da satışına devam edeceğini de açıkladı.

İlk elektrikli model sadece 115 adet üretilecek

Aston Martin'in tamamen elektrikli ilk modeli, Aston Martin RapidE olacak ve 2019 yılında satışa sunulacak. İlk olacağı için sadece 115 adet üretilmesi planlanıyor. Ayrıca F1 yarışları için hibrit bir Valkyrie modeli de planlar arasında yer alıyor.

Aston Martin, teknolojik partner olarak Mercedes-Benz ile sadece bazı elektronik parçalar ve V8 motoru için çalışırken yeni elektrikli motor teknolojisinin, tamamen şirket içinde geliştirileceği Andy Palmer'in yaptığı duyurular arasında yer alıyor. Palmer, elektrikli motor teknolojisinin V12 motor teknolojisi gibi şirket içinde tutulması gereken bir "temel teknoloji" olduğunu belirtiyor. Bataryalar ise dışardan temin edilmeye devam edecek.

2017 yılının ilk yarısı Aston Martin için oldukça iyi geçmiş görünüyor. 529.7 milyon dolar gelirden 27.3 milyon dolar kar elde eden Aston Martin, geçen yıl aynı dönemlerde 100 milyon dolardan fazla zarar açıklamıştı. Çok iyi bir geri dönüş yakalayan Aston Martin için elektrikli otomobil üretimi yapmaya başlamak, satış yelpazesini geliştirmek için oldukça mantıklı bir dönem gibi görünüyor. Ayrıca İngiltere hükümeti düşük karbon salınımına sahip araçlar için oldukça ciddi maddi yardımlarda bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.