Bu yıl başında sessiz sedasız bir açılış yapan GarajSepeti.com aldığı tohum yatırımla pazara hızlı bir giriş yapıyor. SaaS temelli bir pazar yeri olan Garaj Sepeti, otomotiv sektöründe dijital dönüşüm vizyonunun temsilcisi olmak istiyor.
Ocak 2017’de Mehmet Çelikol liderlerliğinde Engin Öz, Burhan Işık, Serdar Temel, Emrah Şener ve Çiğdem Dalyan tarafından kurulan Garaj Sepeti, yeni nesil bir girişim. İlk bakışta bir ilan sitesi ve pazar yeri gibi gözükse de SaaS temelli yapısıyla hem işletmelerin hem de tüketicilerin hayatını kolaylaştıracak çeşitli teknolojiler ve ürünler geliştiriyor.
Garaj Sepeti, oto galeri, oto tamir, oto kuaför, oto ekspertiz gibi işletmelerin dijital ortamda kendilerini tanıtmasını hatta tek tuşla Facebook ve Google reklamı verebilmelerini sağlıyor. Kullanıcıların da ikinci el araçlara, tamircilere, oto kuaförlere ve ekspertiz noktalarına kolayca ulaşmalarına; onlara anlık mesajlaşma ile sorular sorabilmelerine ve rezervasyon yapabilmelerine aracı oluyor. Garaj Kit ürünleri ve Garaj Life içerikleriyle araç sahiplerine ve sürücüleri destekliyor.
Melek yatırım sonrası 1 milyon TL'lik tohum yatırım
İnternet/teknoloji sektöründe deneyim sahibi bir ekip tarafından kurulan Garaj Sepeti’nin amacı kendi sektöründe dijital dönüşümün katalizörü olmak. Otomotiv pazarının küresel ve yerel hacmi düşünüldüğünde bu hedefin potansiyelini görmek zor değil. Garaj Sepeti’ne kuruluş aşamasında yatırım yapan Yemek Sepeti eş-kurucusu Melih Ödemiş (liderliğinde) ile Emre Açıkel, Erdal Sayan ve Mustafa Türker de bu potansiyeli gören ve inanan ilk isimlerden. Henüz gerçekleşen 1 milyon TL’lik GBA yatırımı ise Garaj Sepeti’nin değerini yükselten ilk yatırım olma özelliği taşıyor.
Türkiye’nin aktif melek yatırım ağlarından Galata Business Angels, Garaj Sepeti yatırımını Fırat İşbecer önderliğinde Varol Civil, Ömer Aras, Görkem Oktay, Ahu Serter, Yılmaz Yıldız, Umur Özal’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Aldığım bilgilere göre Erdem Yurdanur ve tohum öncesi yatırımcılardan Emre Açıkel ile Erdal Sayan da bu yatırım turuna ek bir tutar ile katıldı ve toplamda 1,2 milyon TL yatırıma imza atıldı.
Taraflar yatırım değerlemesi konusunda net rakam vermiyor ancak GBA, bu yatırımın son dönemdeki erken aşamada yapılan en yüksek değerlemeli yatırımlarından biri olduğunu ve şirket değerlemesinin 10 Milyon TL’nin üzerinde olduğunu paylaşıyor.
İki bin aktif işyeri Garaj Sepeti çözümlerini kullanıyor
GBA yatırım turuna liderlik eden Fırat İşbecer otomotiv sektörünün dijitalleşmeye ihtiyacı duyan çok önemli bir sektör olduğunu ve Garaj Sepeti’nin doğru tespitlerle doğru ihtiyaçlara çözümler sunduğunu paylaşıyor. Garaj Sepeti’nin kurucu ortağı ve Genel Müdürü Mehmet Çelikol ise girişimin bugünü ve yarını hakkında şu açıklamayı paylaşıyor;
Oto Galeri, Oto Kuaför, Oto Servis – Tamir, Oto Ekspertiz gibi meslek gruplarına özelleşmiş SaaS çözümümüz ile sektörü dijitalleştirmeye başladık. Oto Galeri ürünümüz Debriyaj çok kısa sürede yaklaşık 2.000 işyeri aktif olarak kullanmaya başladı. Diğer dört ürünümüz de hazır ve pazara çıkarmak üzereyiz. Garajsepeti.com pazaryerinde ve Araba Değeri gibi farklı mobil uygulamalar ile de araç sahiplerine araç ve hizmet ihtiyaçlarını çözebilecekleri çözümler sunuyoruz. Garaj Data alt markamız ise kurumsal veri ve medya çözümleri alanına odaklanıyor.
Dünya’nın en büyük otomotiv pazarlarından birisi olan Türkiye’de doğan Garaj Sepeti’nin bölgesel bir oto bilişim oyuncusu olmasını hedefliyoruz. Yatırımlarımızı da büyük oranda teknoloji ve büyüme odaklı saha çalışmaları için kullanacağız.
Türkiye'de SaaS temelli girişimlerin uzun vadede oldukça önemli değerlemelere ulaşabileceğini her fırsatta dile getiriyoruz ve Garaj Sepeti de bu iddiamızı doğrulayan girişimlerden biri olma özelliğini taşıyor. Eğer otomotiv gibi ticari hacmi çok büyük bir sektörün dijitalleşmesinin önünü açabilirse Garaj Sepeti için yeni yatırım turlarının çok uzak olmadığını da söyleyebiliriz.