Lisa: Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını söyleyen yerli uygulama

Lisa: Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını söyleyen yerli uygulama

Instagram'ın özellikle profesyonel kullanıcılarının imdadına yetişen Lisa, kullandığı “machine learning” algoritmaları sayesinde Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok beğeni alacağını tahmin ediyor. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından geliştirilen Lisa uygulamasının ekibine kısa süre önce derin öğrenme alanında çalışmalar yapan N. Kemal Üre de katıldı.

Yaklaşık 9 ayda geliştirilen Lisa uygulamasının geliştirilme sürecinde İTÜ Çekirdek desteği sayesinde Amazon AWS ve Microsoft Azure altyapıları kullanıldı. Geçtiğimiz Şubat'ta App Store'daki yerini alan Lisa, 7 ay içinde yaklaşık 40 binden fazla Instagram paylaşımında kullanıldı.

Yurt dışından ilgi görüyor

40 binden fazla fotoğraf seçen ve 100 bini aşkın fotoğrafı analiz eden Lisa, haftalık yüzde 10 gibi bir büyümeyle kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Sunulduğu 140 ülkeden kullanıcılara sahip olan Lisa, en çok Güney Amerika ülkeleri, Fransa, İspanya ve ABD'de kullanılıyor.

Lisa'nın rakipsiz bir uygulama olmadığını ve mobil uygulama pazarında fotoğrafları puanlayan farklı uygulamalar olduğunu da belirtelim. Sosyal medya hesaplarındaki etkileşim için tahminlerde bulunması ile rakiplerinden ayrılan Lisa, şu an için sadece iOS platformunda mevcut ve ücretsiz olarak sunulmuş durumda.

Ülkemizde değil de daha çok yurt dışında ilgi toplamayı başaran Lisa, Product Hunt’ta yer aldığı gün ise günü 1. sırada kapatmıştı İlk yatırımını İTÜ Teknokent'ten alan Lisa, gelecekte görsel seçimi denince akla gelen ilk alternatiflerden biri olmayı hedefliyor. Dilerseniz iOS için Lisa uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.