Neslihan Olcay, Maxus ve MEC birleşmesiyle doğan NewCo’nun Türkiye CEO'su oldu

Neslihan Olcay, Maxus ve MEC birleşmesiyle doğan NewCo’nun Türkiye CEO'su oldu

Dünyanın en büyük medya yatırım şirketlerinden GroupM, bir süre önce birleşeceğini açıkladığı iki geleneksel medya satın alma şirketi Maxus ve MEC'in küresel yapılandırmasını netleştiriyor. Öncelikle birleşmeyle ortaya çıkan şirketin NewCo adını alacağını açıklayan GroupM, Türkiye'de NewCo'nun CEO'luk koltuğuna Neslihan Olcay'ın oturacağını açıkladı. Bununla birlikte NewCo'nun şyeni COO'su Serdar Aytok ; Hande Bursalıoğlu Beceren ise Millward Brown ve TNS markalarını bünyesinde bulunduran Kantar Insights şirketinin yeni CEO'su oldu.

GroupM tarafından yapılan açıklamaya göre, Neslihan Olcay yeni görevine Ocak 2018'de başlayacak. 23 yıldır reklam ve iletişim sektöründe çalışanNesliahn Olcay, Ocak 2011’den beri Maxus Türkiye’nin CEO’su olarak görev yapıyordu. Mayıs 2017 itibariyle IAB Avrupa Eğitim Yürütme Kurulu Başkanlığına seçilen Olcay, GroupM’de Chief Digital Development Officer olarak sürdürdüğü diğer görevine de devam edecek.

NewCo, ilk günden 1 milyar dolar gelire sahip

WPP Türkiye Ülke Müdürü ve GroupM CEO'su Demet İkiler yaptığı açıklamada: “Değişen dünyanın dinamiklerini daha etkin bir şekilde yönetebilmek adına grubumuzdaki gelişmeler ve değişimler devam ediyor. Bu birleşme ile milyar dolarlık gelire sahip yepyeni bir medya, teknoloji ve içerik ajansı doğmuş oluyor. Çok şanslıyız ki; Türkiye'de de bu birleşmeyi besleyecek iki ajansımızın kaynaklarıyla çok daha yenilikçi bir yapıya sahip olacağız. Neslihan ve Serdar'ın geçmiş yıllarda da birlikte çalışma deneyimi bulunuyor; iki ajansımızın güçlü ekiplerinin de desteğiyle harika bir ekip oluşturacaklarına inancım tam” diyor.

MEC CEo'su olarak tanıdığımız, Tim Castree ise artık NewCo CEO'su olarak görev yapacak. Yapılan açıklamada NewCo'nun bugün 1 milyar dolar gelire sahip olduğunu söyleyen Castree,  “Medya içeriği ve teknolojiyi aynı çatı altında buluşturmak adına, Maxus ve MEC şirketlerini yeni oluşumumuz NewCo’da birleştirdik" diyor ve ekliyor: "Neslihan Olcay liderliğinde, MEC ve Maxus'u en iyi şekilde harmanlayacak bir ekibe sahip olduğumuza ve NewCo Türkiye’yi gelecek için daha güçlü bir ajans haline getireceğimize inanıyorum."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.