Ronnie Moas: Kripto para piyasası 2 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak

Ronnie Moas: Kripto para piyasası 2 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak

Kripto para piyasasının 150 milyar dolar değerini aşarak rekora ulaşmasından hemen sonra Standpoint araştırma şirketi kurucusu Ronnie Moas, kripto para piyasasının 10 yıl içinde 2 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacağını belirtiyor. Kripto paralara yapılan yatırımların ve bu alanda ortaya çıkan yeni girişimlerin sadece bir trend olmadığını belirten Moas, bir çok düşünce kuruluşunun aksine kripto paraların yeni bir varlık sınıfı haline geleceğini savunuyor.

Daha geniş anlamda bakılacak olursa Moas, kripto paraların durumunu 1990'lı yıllardaki Silikon Vadisi'nin durumuna benzetiyor. Büyük bir inovasyon dalgası, çalışma şeklimizi ve hayatımızı değiştiriyor ve bu sayede bir çok kişiye muazzam bir servet oluşturma fırsatı veriyor.

Ronnie Moas konuyu şöyle açıklıyor:

Google ve Amazon yatırımcıları, hisse değerlerinin 100 dolardan 200 dolara fırladığı zamanlarda ne kadar endişeliyse ben de şu anda o kadar endişeliyim. Her iki şirketin hisse değerlerinin şu anda 900 dolardan fazla olduğunu düşünecek olursak nerede olduğumuzdan çok nereye doğru gideceğimizi düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kripto paraların bir balon olduğunu düşünmüyorum.

Moas, şu anda küresel piyasaların zaten şişirilmiş bir değerde olduğuna ve küresel varlıkların değerinin (altın rezervleri, hisse senetleri vs.) 200 trilyon dolardan fazla bir değere ulaştığını belirtiyor. Dünyanın en büyük 500 şirketi, son yıllarda hisse senetleri bakımından kazanmaları gereken ortalama fiyatların 5-6 kat fazlasını kazanıyorlar. Tüm bunlara karşılık dolar değer kaybediyor.

"Günümüzde herkesin dolara erişim fırsatının olduğunu söylemek oldukça zor" diyen Moas şöyle devam ediyor: "Şimdi Venezuela'da kendi para biriminizde paranızı tutup yastık altında saklamak mı yoksa Bitcoin'e yatırmak mı daha cazip bir düşünün. Karar vermeniz için çok fazla zamana ihtiyacınız olmayacak."

Genel olarak tezini bu doğrultuda açıklayan Moas, önümüzdeki 10 yıl içerisinde en küresel varlık sınıfının en az yüzde 1'inin kripto paralara geçiş yapacağını ve bunun da 2 trilyon dolar değerine eş değer olduğunu belirtiyor. Sadece bitcoin değil, tüm kripto para birimlerinin değer kazanacağı ve hatta ortalama bir yatırımın yüzde 1.250'lik bir değer kazanacağını belirtiyor.

Çeşitlilik stratejisi

Her ne kadar kripto paralara yatırım yapılmasının mantıklı olacağını söylese de Moas, çok dikkatli olunması gerektiğini de belirtmeyi ihmal etmiyor. "Şu anda piyasada 800'den fazla kripto para birimi var, bence ilk 50 dışında pek fazla güvenilmemesi gerekiyor" diyen Moas konuyu yine dotcom balonuna getiriyor. "Amazon, Microsoft ve Apple tüm zamanların en değerli şirketleri olurken bir çok şirket yavaş ve acı çekerek ölmüştü" diyen Moas, "İlk 50 dışındaki kripto paralar şu anki piyasa değeri için neredeyse hiç bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle yatırım yaparken tercihler buna göre yapılıp çeşitlendirilmeli" diyor.

Son olarak Moas'a belirli bir fiyat tahmini yapıp yapamayacağı sorulunca bitcoinin 3 yıl içinde 20 bin dolara kadar ulaşabileceğini ve önümüzdeki 36 ay içerisinde de fiyatının 2 katına çıkacağını belirtiyor.

Öne Çıkan Görsel: CNBC

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.