Elon Musk'ın Boring Company'si yeni tünel için gerekli izinleri aldı

Elon Musk'ın Boring Company'si yeni tünel için gerekli izinleri aldı

Geçtiğimiz Haziran'ın son günlerinden resmen tünel kazmaya başlayan Elon Musk'ın Boring Company girişimi, yeni bir tünel kazmak için gerekli izinleri aldı. Kaliforniya eyaletine bağlı olan Hawthorne şehrinde kazılacak olan tünel yaklaşık 3.2 km uzunluğunda olacak.

"Kardeş" şirketi SpaceX'in merkez binasını çevreleyecek olan yeni tünel, özel mülk içinde bulunmayacak ve kamusal yolların altından geçecek. Boring Company'den yapılan açıklamalara göre planlanan rota SpaceX'in sahip olduğu arazilerin dışında hiçbir özel mülkün altından geçmiyor.

13.4 metre derinliğinde

13.4 metre derinliğinde kazılacak olan tünel, Boring Company'nin kendisini kanıtlamasında önemli rol oynayabilir. Tabii ki tünelin tamamlanmasının ardından Hawthorne şehrinin kararına göre, beton harç ile tekrar doldurulması da olasılıklar arasında.

Şehirde yaşayan insanları rahatsız etmeyeceklerinin altını çizen SpaceX yetkilisi Brett Horton konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu insanların tünel çalışmalarıyla ilgili herhangi bir şey görmeyeceklerini ve duymayacaklarını belirtti. Test süresince yüzeydeki değerlerin sürekli kontrol edileceğini de ekleyelim. Yüzeyde ölçülebilir herhangi bir değişiklik olması durumunda ise tünel çalışmaları sonlandırılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.