Kripto para pazarı 150 milyar dolarlık yeni bir rekora ulaştı

Kripto para pazarı 150 milyar dolarlık yeni bir rekora ulaştı

Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 150 milyar dolar değerini aştı. CoinMarketcap verilerilen göre Bitcoin ve satışta bulunan 800'den fazla kripto para biriminin toplam değeri 154 milyar dolar değerini aşarak yeni bir rekora ulaştı.

Geniş çerçeveden bakıldığı zaman, kripto para piyasasının istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini söyleyebiliriz. 154 milyar dolarlık pazar, son yedi günde yüzde 13, geçen aydan beri yüzde 67 ve son 1 yıldan beri şaşırtıcı bir şekilde yüzde 1,240 artış gösterdi.

Bu rekorun geldiği sırada hiç bir kripto para biriminin kendi bireysel rekor değerinde olmaması da not edilmesi gereken önemi detaylardan biri. Haberi hazırladığımız sırada Bitcoin 4.204,34 dolar ve Ether 321,26 dolar değerindeydi ve kendi rekorları olan 4.500 dolar ve 400 dolara oldukça uzaklardı. Her bir kripto paranın kendi rekoruna ulaştığı bir dönemde pazar büyüklüğü çok daha farklı bir rakama ulaşabilir.

Diğer kripto paralarda her şey olağan ilerlerken sadece Ripple'nin XRP değerinde ciddi yükselişler vardı son 2 günde. Bunun dışında olağan bir günde rekor kırılmış olması, kripto para piyasalarına olan güvenin giderek arttığının bir göstergesi diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.