Yerli VR ve AR ajansı Codemodeon, Header Goal VR oyununun tam sürümünü yayınladı

Yerli VR ve AR ajansı Codemodeon, Header Goal VR oyununun tam sürümünü yayınladı

Yakın gelecekte dijital oyunlar ve medya deneyiminde Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) unsurlarının yadsınamaz bir payı olacağı malum. Dolayısıyla bu dikeyde geliştirme yapan yerli girişimler dikkatimizi çekiyor. Geçtiğimiz hafta tam sürümü yayınlanan Header Goal VR adlı oyunun geliştiricisi Codemodeon da bu yerli girişimlerden biri.

Codemodeon, Mart 2013’te Yağız Hatay, Berke Başaraner, Redi Gökaj, Orçun İmren olmak üzere bilgisayar mühendisi 4 kurucu ortak imzalı bir şirket. Dijital deneyim tasarımına odaklanan Codemodeon, sanal/artırılmış/karma gerçeklik ile hareket/işaret tanıma ve dokunmatik yüzeyler gibi yeni nesil teknolojilere odaklanıyor. Şimdiye kadar B2B modelinde 30’u aşkın oyun geliştiren Codemodeon, 20 kişilik bir ekiple yoluna devam ediyor ve B2C tarafında geliştirdiği ilk oyunu Header Goal VR'ı oyun severlerin beğenisine sunuyor.

Header Goal VR: Being Alex Rix

Toplamda 18 aylık bir çalışmanın sonunda tam sürümü yayınlanan Header Goal VR, gol atmaya çalıştığınız bir futbol oyunu. Oyunun tam sürümünde Being Axel Rix'te ise Axel Rix adlı bir karakter oluyorsunuz ve kafa hareketlerinizle bu kez zombilerle savaşmak zorunda kalıyorsunuz. Yeni eklenen 10 kısımlık zombi bölümünde uzaylı menajer S.C.A.R.Z oyuna dahil oluyor ve Axel’i beraberinde götürmek istiyor ama Axel'in buna karşı koyması gerekiyor.

Türkiye'de dünya çapında başarılı mobil oyunlar çıkarılabildiğini gördüğümüz için bu alanda daha büyük başarılar yakalayacak oyunlar görmeyi de merakla bekliyoruz. Header Goal VR'ın bu oyunlardan biri olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Pocketgamer.biz'in VR Indie Pitch (Helsinki 2016) etkinliğinde ilk 3'te gösterdiği Header Goal VR'ı hem Steam hem Oculus platformlarından indirip yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.