Yerli yapay zeka girişimi Udentify, fiziksel mağazalar için Google Analytics olmak istiyor

Yerli yapay zeka girişimi Udentify, fiziksel mağazalar için Google Analytics olmak istiyor

Görüntü işleme teknolojileri internet dünyasında farklı şekillerde yaygın olarak kullanılıyor ama fiziksel mağazaların bu konuda yeterince aktif olduğu söylenemez. Görüntü işleme teknolojileri geliştiren Udentify bu durumu değiştirmek istiyor.

Udentify, fiziksel mağazalarda müşteri davranışlarını analiz eden iş zekası çözümü olarak tanımlanıyor. Görüntü işleme teknolojileri sayesinde geleneksel satış noktalarında müşterileri anonim olarak takip ediyor ve müşterilerin yüzünden yaş-cinsiyet değerleri tahmini yapabiliyor. Kapalı alanda davranışları takibi yaparak topladığı anonim veriyi istatistiki modellerle anlamlı hale getiriyor. Firmalar da bu verilere dayanarak gereksiz alanların tespiti, müşteri odaklı tasarım, pazarlama materyallerinin kullanımı gibi farklı konularda verimli adımlar atabiliyor.

Udentify, kafa sayımı, ısı haritası, sıra analizi kameralarına ek olarak müşterilerin yüzünden yaşını ve cinsiyetini tahmin edebiliyor. Kamera sayısına bakılmaksızın her müşteriyi tekil bazda takip ederek en çok izlenen rotaları çıkarabiliyor, belli bölümlere kaç kişinin geldiğini, ne kadar durduğunu, nereden gelip nereye yönlendiğini gösterebiliyor.

Can Dörtkardeşler ve Rıdvan Çilli tarafından kurulan Udentify, sunduğu yönetim arayüzüyle firma yöneticilerinin veri odaklı karar vermesini sağlıyor. Dolayısıyla satışları etkileyen en önemli unsurlar, mantıksal bir çerçeve içinde yorumlanabiliyor. Can Dörtkardeşler, Udentify’ın "Çevrimdışı alanlar için Google Analytics" olarak tanımlıyor ve açık kaynak kütüphaneleri kullanmaktan kaçınarak yazılımın yüzde 90’ını bizzat geliştirdiklerini paylaşıyor.

Görüntü işleme konusunda açık kaynak kütüphanelerden asgari ölçüde faydalanmak elbette işi zorlaştıran bir durum. Fakat 6 kişilik bir ekipten oluşan Udentify'ın bu sayede daha iyi ve özgün bir teknoloji sunacağını da belirtmekte fayda var.

Şu anda P&G, Adel, Youth Repuclic markaları ile çalışan ve Türkiye’nin önemli markalarıyla satış süreçlerini sürdüren Udentify, tahmin edebileceğiniz üzere müşteri kitlesini Türkiye ile sınırlı tutmuyor. ODTÜ YFYİ girişimlerinden olan Udentify, sırasıyla Dubai ve ABD pazarlarında büyümeyi hedefliyor ki Chicago merkezli hızlandırma programı Sente.link'e bu sayede seçilmiş. ABD pazarındaki tanıtım, iş birliği ve yatırımcı görüşmelerine başlayan Udentify, bir yıl boyunca Chicago’daki ofisi üzerinden ABD'de büyümenin yollarını arayacak.

Fiziksel mağazaların verimliliğini arttırmak

Bundan 10-15 yıl önce ziyaretçi bilgilerini analiz etmek girişimler için önemli bir meziyetti. Bugün ise fiziksel mağazalar ile görüntü işleme teknolojileri arasında benzer bir ilişki olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu teknolojilerden faydalanan fiziksel mağazaların rakiplerine karşı önemli bir avantaj sağlayacağını söyleyebilirim. Udenfity'ın bu konuda neler sunduğunu görmek için Udentify.co'yu ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.