LinkedIn, kullanıcılarının açık verilerini tarayan girişimleri artık engelleyemeyecek

LinkedIn, kullanıcılarının açık verilerini tarayan girişimleri artık engelleyemeyecek

Geçtiğimiz Nisan'da 500 milyon kullanıcıya ulaşarak dünyanın en büyük profesyonel ağı olmayı sürdüren LinkedIn, kullanıcılarının kamuoyuna açık bilgilerinin, üçüncü parti şirketler tarafından taranmasını istemiyor. Bir süre önce bu şirketleri engellemeye başlayan LinkedIn, bu mücadelede aradığını bulamadı. LinkedIn'in üçüncü parti şirketler için koyduğu yasak, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Bu, 500 milyonu aşkın kullanıcısı sayesinde elinde önemli bir veri havuzu bulunduran LinkedIn tabanlı bir iş kurmak isteyen girişimciler için şüphesiz iyi haber.

Son olaylara konu olan hiQ Labs analiz firması, LinkedIn'de kamuoyuna açık profillere ait verileri analiz ederek, kullanıcıların  işlerini ne zaman bırakacağı gibi konularda tahminler yapıyor. hiQ Labs'ın kullanıcı verilerini kullanmasını istemeyen LinkedIn, girişimin platformdaki kullanıcı verilerini kullanmasını engellemişti.

"Dava henüz bitmedi..."

Yasaklamanın ardından harekete geçen hiQ Labs, herkese açık olan verilerin kullanımının yasaklanması nedeniyle Microsoft'un sahibi olduğu LinkedIn'e karşı dava açtı. Yukarıda da belirttiğimiz üzere dava sonucunda LinkedIn'in koyduğu yasak, profesyonel ağ platformunun gücünü haksız yere kullandığı gerekçesi ile kaldırıldı.

Kısacası LinkedIn'de paylaşılan kamuoyuna açık veriler tekrar  üçüncü parti firmalar tarafından erişilebilir hale geldi. Kaybettiği davanın ardından kısa bir açıklama yapan LinkedIn, kararın büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Davanın henüz bitmediğini de ekleyen LinkedIn, "kullanıcılarını korumak için" savaşmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

Kararın sonuçları LinkedIn ile sınırlı olmayabilir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.