Mark Zuckerberg'e göre Facebook'ta halka arz öncesinde işler kötü gidiyordu

Mark Zuckerberg'e göre Facebook'ta halka arz öncesinde işler kötü gidiyordu

Geçtiğimiz Çarşamba günü New York'da Facebook'a karşı açılmış davalardan biri görüşülürken mahkeme salonunda bulunan Financial Times muhabirlerinden biri, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ve 2012 yılında nişanlısı olan (şu anda eşi) Priscilla Chan arasında geçen bir yazışmayı paylaştı.

2012 yılında Facebook'un halka açılması öncesi Zuckerberg'in Priscilla Chan'e bir mesaj atarak "Burada her şey çok kötü gidiyor. Gelir projeksiyonumuz o kadar düştü ki 50 milyar doların altında halka açılabileceğimizi düşünüyoruz" dediği paylaşıldı.

2012 yılı Nisan ayında gerçekleşen bu yazışma sonrası Zuckerberg'in Manhattan'da bir otel odasında bir grup Facebook üst düzey yöneticisi ile görüştüğü belirtildi. Ardından CFO David Ebersman ve COO Sheryl Sandberg ile bir araya gelen Zuckerberg, nişanlısına bir mesaj daha atarak "IPO on!" dediği ve Chan'in "Yay" şeklinde cevap verdiği mahkemede paylaşıldı.

New York'da görülen bu davayı açanlar bir grup Facebook yatırımcıları ve 2012 yılında Facebook'un mobile geçiş sırasında gelirlerinin ne şekilde etkileneceğini açıklamayarak yatırımcıları yanlış yönlendirdiği iddia edildi. 2012 yılı Mayıs ayında halka açılan Facebook aynı dönemlerde mobile geçiş çalışmaları yürütüyordu ve ilk başta oldukça yavaş ve sorunlu bir geçiş süreci yaşıyordu eğer hatırlarsanız. Fakat 2013 yılı ortalarında Facebook bu problemi çözmeyi başarmış ve gelirlerinin neredeyse yarısını mobilden elde etmeye başlamıştı. Şu anda ise gelirinin %85'inin mobil cihazlardan geldiği belirtiliyor.

Mahkemede konuşan Facebook sözcüsü, o dönemlerde net bir projeksiyon yapılmasının mümkün olmadığını, sadece tahminler yapıldığını ve zamanı geldiğinde gelirlerinin yükselmeye başladığını belirttiği de haberde yer alan bilgiler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.