İkea'nın akıllı ampulleri HomeKit, Alexa ve Google Home desteğini alıyor

İkea'nın akıllı aydınlatma sistemleri yeni güncelleme sonrası Apple'ın HomeKit, Amazon'un Alexa'sı ve Google Home ile uyumlu hale geldi.
İkea'nın akıllı ampulleri HomeKit, Alexa ve Google Home desteğini alıyor

İkea'nın akıllı aydınlatma sistemleri yeni güncelleme sonrası Apple'ın HomeKit, Amazon'un Alexa'sı ve Google Home ile uyumlu hale geldi. Artık evinizde bu kablosuz akıllı asistanlardan biri varsa aydınlatma sisteminizi de bu cihazların birini kullanarak, sesle yönetebilirsiniz. Aynı şekilde mobil uygulamalarından da kontrol edebilirsiniz.

Aynı güncelleme ile İkea'nın ampulleri artık Philips Hue’nin ev sistemi ile uyumlu hale gelmiş durumda. Philips Hue sahipleri için oldukça iyi bir haber çünkü bu sayede sistemlerini alternatif seçeneklerle geliştirebilirler. 9to5Mac'in haberine göre İkea önümüzdeki aylarda farklı renk seçenekleri bulunan ampulleri de satışa sürmeyi planlıyor.

İkea'nın ampullerinin Amerika'da 18$'a satılıyor olması ve buna karşılık Philips Hue'nin 15$ olması her ne kadar fiyat açısından bir avantaj sağlamasa da kullanıcıların alternatif sahibi olması her zaman faydalıdır. İlerleyen dönemlerde bir rekabet sonucu fiyatlarda düşüşler olması da muhtemel. Bu nedenle İkea'nın bu pazarda rekabet ediyor olması her açıdan son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.