Facebook şifre çalma yazılımı, sizin şifrenizi çalan bir virüs ile beraber geliyor

Facebook şifre çalma yazılımı, sizin şifrenizi çalan bir virüs ile beraber geliyor

Kötü amaçlı kişilerin virüs bulaştırmak ve/veya kimlik bilgilerini ele geçirmek için uyguladıkları en etkili yöntemlerden biri Facebook. "Facebook şifre kırıcı" adı altında piyasaya sürülen yüzlerce kötü amaçlı yazılım bir çok kişinin canını yakmaya devam ederken Sidney merkezli LMNTRIX Labs'taki güvenlik araştırmacıları çok hızlı bir şekilde yayılan yeni bir programı bildirdi.

Bu yazılımı indiren kullanıcılar bir kere kurulumu yaptıktan sonra arka planda bir trojan bulaştıran bu yazılım, siz başkasının şifresini ele geçirmeye çalışırken sizin şifrenizi çoktan elde etmiş oluyor.

Araştırma ekibi, "çok geniş bir kitleye yayılmış ve büyümeye devam ediyor" dedi. Üstelik bu yazılımı pazarlayanlar kimi zaman "Facebook şifre çalıcı" olarak tanıtsa da bazen "Facebook şifre kurtarma" olarak tanıtıyor ki bu daha büyük bir tehdit oluşturuyor. Tahmin ettiğiniz gibi bu alana çok büyük bir talep olduğu için, bu yazılımı pazarlayan kişiler spam, pop-up, reklam kampanyaları ve porno siteler aracılığıyla olabildiğince geniş bir kitleye ulaştırmaya çalışıyorlar.

Araştırmacıların "Instant Karma" adını verdiği bu yazılımı indirip "Hack" butonuna tıkladığınız anda karşı taraftan sizin bilgisayarınıza uzaktan erişim imkanı veren bir trojan bırakıyorlar.

Görünüşe göre bu uygulama şu anda sadece Windows bilgisayarları tehdit ediyor fakat Facebook gibi bir dev söz konusu olunca benzer sorunların mobil cihazlarda ve Macintosh cihazlarda da olmaması için bir neden yok gibi görünüyor.

Hackerlar için bir altın madeni konumunda olan Facebook her gün yüzlerce farklı saldırı tipiyle mücadele ediyor olsa da "şifre çalma" adı altında sizin şifrenizi çalma yöntemi oldukça yeni bir yöntem gibi görünüyor. Herhangi bir teknik bilgisi olmayan ve temel internet kullanıcısı olan yakınlarınızı uyarmanızda fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.