Intel, 100 araçlık filo ile sürücüsüz otomobil yarışına katılıyor

Intel, 100 araçlık filo ile sürücüsüz otomobil yarışına katılıyor

Teknoloji dünyasının önde gelen firmalarından olan Intel, büyük bir filo ile sürücüsüz otomobil yarışına katılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında İsrail merkezli otonom sürüş girişimi MobilEye’ı 15.3 milyar dolara satın alan Intel, sürücüsüz otomobil yarışına 100 araç ile katılacağını açıkladı.

Otomobillerinde MobilEye’ın otonom sürüş teknolojilerini kullanacak olan Intel, filosunu kurarken tek bir otomobil markasına da bağımlı kalmayacak. 100 otomobillik filosunu farklı marka ve modellerden oluşturacak olan Intel, test sürüşlerine 2017 yılının sonunda başlayacak.

4. seviye otonom sürüş

MobilEye’ın algılama ve harita teknolojilerini kullanacak olan otomobiller Intel'in 5G ve hesaplama teknolojilerine de sahip olacak. Intel'in açıklamalarına göre filodaki sürücüsüz otomobiller 4. seviye otonom sürüş yeteneklerine sahip olacak. 4. seviyenin en yüksek ikinci otonom sürüş seviyesi olduğunu ve otomobillerin tamamen otonom olacaklarını da ekleyelim.

Yıl sonunda başlayacak olan testler ABD, İsrail ve Avrupa'da gerçekleşecek. Çalışmalarına İsrail'de devam edecek olan MobilEye’ın kurucusu Amnon Shashua, Intel'in sürücüsüz otomobil çalışmalarına da liderlik edecek.

Shashua'nın açıklamalarına göre yakında karşımıza çıkacak olan EyeQ5 işlemcisi otomobillerin işlem gücünü iki katına çıkartacak. Intel sürücüsüz otomobil yarışına girmek için biraz geç kalmış olsa da, işlemciler konusundaki tecrübesi ve MobilEye sayesinde rakiplerini yakalayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.