Spor odaklı akıllı yüzük Motiv ön sipariş toplamaya başladı

Spor odaklı akıllı yüzük Motiv ön sipariş toplamaya başladı

Giyilebilir teknoloji alanında akıllı saatlerden sonra en çok ilgi çeken ürünlerden biri de akıllı yüzükler. Daha önce farklı formlarda karşımıza çıkan, temassız ödeme dahi yaptırabilen akıllı yüzüklere eklenen bir yenisi Motiv ise daha çok spor odaklı olarak günlük yaşama uygun tasarlanmış. Bir süredir geliştirilen Motiv, akıllı saatlere ve özellikle akıllı bilekliklere rakip olmayı hedefliyor.

Akıllı yüzük Motiv temel olarak hareketlerinizi takip edebilme özelliğine sahip. "Fitness tracker" olarak anılan akıllı yüzük parmağınızdayken kalp atış hızınızı ölçebiliyor, uykunuz esnasında ise uyku takibinizi yapıyor. Ultra hafif titanyumdan yapılan Motiv'in gri ve altın rengi olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte Motiv su geçirmez özelliğe de sahip.

Sade tasarımıyla dikkat çeken akıllı yüzük Motiv'deki yenilikçi teknolojilerden bir tanesi de küçük boyutlarına rağmen içerisinde kavisli bir bataryaya sahip olması. Bu batarya 5 güne kadar Motiv ile yatıp, Motiv ile kalkmanızı sağlıyor. Motiv'i böylece parmağınızdan hiç çıkarmadan yaşantınıza devam edebiliyorsunuz, uyku takibi yaptığı için de bu konuda sıkıntı yaşanmıyor.

Akıllı yüzük ön siparişte

Ön siparişlerini de almaya başlayan Motiv, geliştirme aşamasında bir hayli mesafe kat etti. 199 dolar fiyat etiketi ile ön sipariş toplamaya başlayan Motiv, ilk etapta sadece iOS cihazlarla çalışacak. Yani Motiv'in henüz bir Android uygulaması geliştirmemesi büyük bir eksik olsa da, Motiv'in Android sürümü de hayata geçirilecek. Motiv akıllı yüzüklerin bu yaz bitmeden sahiplerine kargolanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.