Avustralya’nın en büyük tahıl ihracatçısı blockchain ile takip sistemini deniyor

Avustralya’nın en büyük tahıl ihracatçısı blockchain ile takip sistemini deniyor

Avustralya'nın en büyük tahıl üreticisi CBH Group, ürünlerinin sevkiyatında blockchain teknolojisini kullanmak için denemelere başladı. Financial Review'in haberine göre, tahıl yetiştiricileri kooperatifi, üreticilerden gelen tahılın kökenini izlemek ve kalitesini belgeleyebilmek amacıyla blockchain tabanlı bir sistem kullanmaya başlıyor. Pilot proje için kooperatif, Sidney merkezli AgriDigital ile ortaklık imzaladı.

Kullanılacak olan sistemin ana amacı tedarik zincirindeki verileri potansiyel alıcılara gösterebilmek ve tahıl depolarına olan güveni artırmak. Tüm bu çalışmaların sonucunda da Asya pazarında rekabette önemli bir adım atmış olmak.CBH Group CEO'su Andy Crane yaptığı açıklamada şöyle diyor: "Ürünlerin kaynağını kanıtlayan her şey, Avustralya'ya değer katabilir."

Başarılı olursa Avustralya'nın 4 milyar dolarlık tahıl ambarını kapsayacak

Gerek tarım teknolojileri gerek blockchain'in kullanımı açısından oldukça önemli bu proje için pilot çalışma önümüzdeki hafta başlıyor. İlk adımın başarılı olduğu kanıtlanırsa bu proje 4 milyar dolarlık Avustralya tahıl pazarını kapsayacak şekilde genişletilecek.

Blockchain'in kullanım alanları her geçen gün genişlemeye devam ediyor. İşin içinde "bilgi" ve "güven" olan her alanda bu çalışmaları görmeye devam edeceğiz. Konuyla ilişkin bir benzer çalışmayı, IBM ve Çin'in Tsinghua Üniversitesi'yle yürüten Walmart; Çin'in devasa domuz pazarında kargo takibini blockchain ile yaparak, çözümün işe yaradığını göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.