GrubHub, yemek sipariş servisi Eat24’u 287.5 milyon dolara satın alıyor

GrubHub, yemek sipariş servisi Eat24’u 287.5 milyon dolara satın alıyor

GrubHub, ABD'nin önemli sipariş servislerinden olan Eat24'u 287.5 milyon dolar karşılığında satın alıyor. 2008 yılında kurulan Eat24 servisi yaklaşık 2 yıl önce yerel mekan tavsiye servisi Yelp'e 134 milyon dolar karşılığında satılmıştı. Bugün ise Yelp, Eat24 servisini GrubHub'a satacağını ve şirket ile uzun dönemli bir iş birliğine gideceğini duyurdu.

Satın almanın gerçekleşmesi ile birlikte Yelp, GrubHub restoranlarındaki online siparişleri kendi platformuna entegre edecek. Bu önemli iş birliği sayesinde Yelp kullanıcıları GrubHub'ın 55 binden fazla restoranına erişim sağlayabilecek.

5 yıllık anlaşma

Satın alma ve iş birliği haberinin duyurulması ile birlikte Yelp'i hisseleri yüzde 19, GrubHub'ın hisseleri ise yüzde 1.6 oranında değer kazandı. Yapılan anlaşmanın en az 5 yıl boyunca geçerli olacağını da ekleyelim. Kısacası Eat24 Yelp'e sadece para kazandırmakla kalmadı uzun dönemli önemli bir birliğinin de başlamasına vesile oldu.

Uzun zamandır farklı platformlardaki kullanıcılara ulaşmak için çalışmalar yapan GrubHub, Eat24'u satın alarak önemli bir adım atmış oldu. GrubHub geçtiğimiz ay Groupon'un yemek teslimat servisi olan OrderUp'ı da satın almıştı. Yelp'in açıklamalarına göre GrubHub ile yapılan iş birliği sayesinde servisin online yemek sipariş seçenekleri neredeyse iki katına çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.