VSCO video düzenleme aracını piyasaya sürüyor

VSCO video düzenleme aracını piyasaya sürüyor

VSCO masaüstü kullanımı için yarattığı filmlerden ilham alan filtrelere sahip mobil uygulaması ile Instagram kullanıcılarının ve fotoğrafçıların favori aracı olarak piyasadaki yerini korumaktaydı. Artık şirket iOS için video düzenleme aracı ile video içerikleri de hedefliyor.

Kullanıcıların yaptıkları çalışmayı sosyal medya üzerinden de paylaşabilmesine olanak tanıyan VSCO, şirketin tescilli gerçek zamanlı görüntü işleyicisi SENS’ten faydalanıyor. Tüm iOS video formatlarını boyut ya da uzunluk kısıtlaması olmadan 4K’da 30 FPS’ye kadar ve 1080 ve altında 60 FPS’ye kadar destekliyor.

VSCO’nun yapabilecekleri düşünüldüğünde SENS teknoloji platformu, VSCO video düzenleme alanında geçtiğinden beri  uygulamanın konumunu farklılaştıran bir faktör. VSCO'nun kurucusu ve CEO'su Joel Flory'ye göre, SENS platformu şu ana kadar şirketin iOS'teki yüksek kaliteli RAW dosya formatı desteğini sunmasını ve uygulamada kısa video kliplerin eklenmesini sağlayan tek şey.

Yine de bu video düzenleme aracı, VSCO uygulamasını indiren herkeste mevcut değil. Bu özellik VSCO’yu satın alan VSCO X üyelerine özel. VSCO X, şirketin aylık olarak yeni özelliklere ulaşmak isteyen kullanıcılar için 19.99 dolar karşılığında araçlar ve eğitim alanında teklifler sunan yıllık üyelik hizmetinin ismi. Video düzenleme aracı şimdilik sadece VSCO X iOS kullanıcılarına sunulmuş olsa da yakın zamanda Android kullanıcılarına da sunulacak.

Böylece telefonunuzun Tüm Fotoğraflar kısmında yer alan videolar Studio’da da belirecek ve istediğinizi seçerek düzenleyebileceksiniz. Videonuzu VSCO X kütüphanesini kullanarak düzenleyebileceğiniz gibi kontrast ya da doygunluk gibi standart düzenleme araçlarını da kullanabilirsiniz. Düzenlemeniz sona erdiğinde videoyu Tüm Fotoğraflar kısmına kaydederek istediğiniz sosyal ağda paylaşmanız mümkün.

VSCO’nun şu anda uygulama içinde aktif bir topluluğu var. Bu topluluk öncelikli olarak daha genç insanlardan oluşuyor. Aylık kullanıcılarının yüzde 88’i 1980 ile 2000 arası doğmuş kuşağı veya z kuşağı oluştururken, topluluğun yüzde 70’i günlük olarak yaratımda bulunuyor. Üstelik şirket, geçtiğimiz yıl aylık 30 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını da açıklamıştı.

YouTube'un devam eden hızlı yükselişi ve yakın zamanda Mark Zuckerberg'in videonun yükselişine dair yaptığı açıklama düşünüldüğünde VSCO'nun şu anda ürün için en doğru hamleyi yaptığını söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.