Reddit aldığı 200 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 1.8 milyar dolara yükseltti

Reddit aldığı 200 milyon dolarlık yatırımla değerlemesini 1.8 milyar dolara yükseltti

Reddit'in CEO'su Steve Huffman yaptığı açıklamada Reddit'in yeni tur yatırımıyla tam 200 milyon dolar daha yatırım aldıklarını açıkladı. Bu son yatırımla birlikte Reddit'in değerlemesi ise tam 1.8 milyar dolara yükselmiş oldu.

"İnternetin ön sayfası" olarak adlandırılan Reddit, özellikle ABD'de ve dünyanın geri kalanında gündemi takip etmek adına önemli bir web sitesi. Huffman, Recode'a verdiği röportajda ise yeni tur yatırımının şirketin ürün geliştirmesi için kullanacağı, video içeriğe önem vereceğini ve tasarımının baştan aşağı yenileneceğine işaret ediyor. Bu da, tasarım olarak bir hayli eski gözüken Reddit'e yeni bir dokunuş anlamına geliyor. Bu yeniden yapılanma aynı zamanda ise Reddit'in daha farklı para kaynakları elde edebilmesini sağlayacak.

Yeni yatırım ağırlıklı olarak Silikon Vadisi merkezli yatırımcılardan geldi, Andreessen Horowitz ve  Sequoia Capital'ın yanı sıra, Y Combinator'ın başkanı Sam Altman, melek yatırımcı Ron Conway gibi isimler de Reddit'in 200 milyon dolarlık yatırım turunda kendine yatırımcı olarak yer buldu. Condé Nast grubuna da sahip olan ABD merkezli Advance Publications'ın sahibi olduğu Reddit'de bu yeni yatırım turuna katılmazken, Reddit'in çoğunluk hissesine sahip olmayı sürdürüyor. Condé Nast CEO'su Bob Sauerberg bu yüzden Reddit yönetim kurulunda da görev alıyor.

Reddit yeniden yapılanacak

Steve Huffman, insanların Reddit'in yaşlandığını düşündüklerini içtenlikle aktararak, yaşlılık gibi bir kavramla yan yana gelmek istemediklerini de dile getiriyor. 2005 yılında kurulan Reddit'in, yakın gelecekte aldığı yeni yatırım sayesinde yepyeni bir yüzle karşımıza çıkması da olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.