Türkiye'de geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan insurtech, yani sigortacılık teknolojileri girişimi Bi'Sigortacı, kısa sürede 45 ilde 500 sigorta acentesine ulaştı. Sigorta dikeyinde pazar yeri olarak faaliyet gösteren Bi'Sigortacı, büyümesine bu modelin dışına çıkarak devam etmek istiyor. Niş ihtiyaçlara yönelik sigortacılık teklifleri sunmaya başlayan Bi'Sigortacı, Türkiye'deki teknoloji girişimlerine özel Girişimci Sigortası geliştirdi.
Girişimci Sigortası, özel sigortacılık çözümlerine ihtiyaç duyan girişimleri hedefliyor. Bu çözümler tahmin edebileceğiniz gibi, büyük ve geleneksel sigortacılık şirketleri için oldukça küçük bir pazar oluşturduğundan bu şirketlerin ilgisini çekmiyor. Bi'Sigortacı'nın bizimle paylaştığı bilgilere göre, Türkiye'de çoğu girişim, fikrini farklılaştırmak veya karşı tarafa güven vermek için tekliflerine sigortayı eklemek istiyor ancak süreçlerin uzunluğu ya da fikir aşamasındaki bir girişimin sigorta şirketleri için yeterince iyi bir müşteri olamaması gibi sebeplerle bu istek gerçekleşemiyor. Bu sorunu çözmek isteyen Girişimci Sigortası'nın ilk müşterileri arasında Ceptetamir, Sanatbulur, Pattibuddy ve Rimuut.com bulunuyor.
Ceptetamir için Koruma Paketi, Rimuut için freelance güvencesi geliştirdi
Türlerinin ilk örneklerini oluşturan bu teklifler arasında Ceptetamir için geliştirilen Koruma Paketi, yeni sıfır alınan telefonlarda oluşabilecek, ekran kırılması, şarj ya da batarya sorunu, cihazın suya düşmesi gibi durumlarda tamir masraflarını sigorta kapsamına alıyor. Sanatbulur içinse sanat eserlerinin taşıma esnasında başına gelebilecek riskler karşılanırken; taşınma sırasında kaza sonucu meydana gelebilecek bir parçalanma, kırılma, yırtılma gibi durumlarda eksperin belirleyeceği hasar tespit raporu hazırlanıyor ve birebir restore edilmesi sağlanıyor. Girişim Sigortası kapsamında Patibuddy ile hayvan bakıcılığı yapıldığı sırada evi ve hayvanı sigortalayan bir ürün hazırlanırken; Rimuut'un freelance çalışanları için sağlık, ferdi kaza ve gözleri için bir sigorta ürünü tasarlanıyor.
Ekim 2016'da Metin Öngüç, Halil İbrahim Nuroğlu ve Yasin Yılmaz tarafından kurulan Bi'sigortacı, geçtiğimiz Nisan'da İTÜ Çekirdek hızlandırma programına kabul edildi. Pazar yerini büyütmeye devam eden girişim, günlük 350 adet sigorta talebine yanıt verdiğini söylüyor. Girişimin hedefi 2017 sonuna kadar 60 bin sigortalıyı, 500 sigortacı ile buluşturmak. 2018'de ise 360 bin sigorta yaptıracak kişi yani sigortalı hedefi bulunuyor.
Girişimci Sigortası ile yatırımlı Bought by Many girişimine benzer bir model izleyen Bi'Sigortacı, açılımını paylaşımlı sigorta modeliyle devam ettirmek istiyor. Bought by Many'ye benzer bu uygulama, kullanıcıların bireysel teklif almak yerine Bi'Sigortacı aracılığıyla toptan indirimli fiyatlara erişmesini sağlayabilir.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap