Yeni nesil sigortacılık girişimi Bought by Many, 9 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil sigortacılık girişimi Bought by Many, 9 milyon dolar yatırım aldı

Fintech'in yeni gözdelerinden insurtech yani sigorta teknolojileri 2017'de daha çok konuşulan konularından biri olacak gibi görünüyor. Bu alandaki erken yatırım haberlerinden biri de İngiltere'den geldi. Londra merkezli yeni nesil sigortacılık girişimi Bought by Many, Octopus Ventures liderliğinde 7.5 milyon İngiliz sterlini (yaklaşık 9 milyon dolar) yatırım aldı. Tura, Alman sigorta şirketi Munich Re'nin girişim sermayesi HSB Ventures da katıldı.

2012'de Steven Mendel tarafından kurulan Bought by Many, niş sigorta tekliflerini hedefliyor. Daha açıkça söylersek, az rastlanan bir hobi; egzotik bir evcil hayvan ya da nadir bulunan değerli bir koleksiyon gibi niş "şeyler" için sigorta talep eden insanları bir araya getiriyor, girişim. Bought by Many, bunun ardından bu kişilerin taleplerini birleştirerek büyük sigorta şirketleriyle pazarlığa oturuyor ve indirim alıyor. Girişim bugün 300 farklı gruptan 250 bin müşteriye ulaştığını paylaşıyor.

Bought by Many, büyük sigorta şirketlerinin önceliklendirmesi için fazla küçük olan bu gruplara odaklanarak bugüne kadar toplam 12.5 milyon İngiliz sterlini yatırım aldı. Yeni yatırımla birlikte, yeni sigortacılık teklifleri geliştirmeyi planlayan Bought by Many, büyük sigorta şirketlerinin hiç dokunmadığı alanlara girecek. Girişim, bunlara iyileşme aşamasındaki kanser hastalarının seyahat sigortaları gibi örnekleri veriyor.

Munich Re, Bought by Many dışında, bugüne kadar talebe göre sigortacılık servisi Trov ve cep telefonlarına özel sigorta sunan So-Sure girişimlerine yatırım yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.