Twitter'ın sıradaki hedefi spor platformu: Stadium

Twitter'ın sıradaki hedefi spor platformu: Stadium

Twitter bu sonbaharda yeni spor sosyal medya platformu Stadium'u piyasaya süreceğini duyurdu. Twitter'ın şu sıralar canlı yayın videolarda kulanıcı miktarında artış gösterememesinin sonucu, şirket yeni arayışlara girdi diyebiliriz.

Bu spor sayfasının nasıl bir içerik barındıracağından veya kullanıcıların ne tarz bir şey beklemesi gerektiğinden henüz belli değil. Ayrıca bu spor platformunun yanı sıra, Twitter Bloomberg'le ortak çalışmaya devam ederek, önümüzdeki aylarda yeni bir haber sayfasıyla da kullanıcılarının karşısına çıkmayı planlıyor.

Twitter'ı sahalarda daha çok göreceğiz

Canlı yayın videolarını tweetlerle birleştirmek şu ana kadar şirkete olumlu olarak geri dönmüşe benziyor. Yani bir olay ya da haber canlı yayın olarak görüldüğünde doğal olarak konu üzerine atılan tweet sayısı da doğru orantılı olarak artmış oluyor. Ancak konu bu olduğunda Twitter, spor alanında biraz zorlanmış olacak ki yeni bir spor kanalı piyasaya sürüyor. Geçtiğimiz yıl Amerika'nın National Football Legue (NFL) tarafından yayınlanan Thursday Night Football isimli futbol maç serilerine ev sahipliği yapan şirket, şu sıralar Amazon'un yayına dahil olmasıyla umduğunu bulamadı.

Yine de, NFL tarafından yapılan açıklamaya göre, uzun dönemde Twitter hala 30 dakikalık canlı yayınları NFL haftası süresince yayınlamaya devam edecek. Ayrıca bunun yanında Periscope ile de maç öncesi ve sonrası etkinlikler canlı yayında olacak ve Twitter'da paylaşılacak.

Tabi ki bunlar yatırımcıları Twitter'ın kullanıcı sayısının artması konusunda ikna etmedikten sonra maalesef ki önemli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.