Turkcell mobil servislerinin yükselişi Dergilik ile devam ediyor

Turkcell mobil servislerinin yükselişi Dergilik ile devam ediyor

Son kullanıcıya yönelik servislerini mobil öncelikli olarak başarılı bir şekilde yenileyen Turkcell, yeni Dergilik uygulamasıyla karşımızda. Bir süredir kapsamlı bir dönüşümde olan uygulamanın yeni tasarımını devreye alan Turkcell, Dergilik'e günlük gazeteleri ekledi ve Dergilik'i piyasadaki mobil haber okuma uygulamalarına karşı iddialı bir rakip haline getirdi.

Turkcell'i uzun süredir takip edenlerin geçmişte sıklıkla tartıştığı bir konu, teknoloji devinin giriş yaptığı birçok alanda işleri yarım bırakmasıydı. Müzikten ödemelere son kullanıcıya dokunan servisleriyle neredeyse on yıllık bir maziye sahip olan Turkcell'in en önemli sorunlarından biri, piyasaya sunduğu ürünlerin birçoğunun kısa süre sonra unultulmasıydı. Buna, ürün yönetimini ya da sadece doğru zamanın gelmemesini gerekçe göstermek mümkün; kesin olansa tutundurma ya da sürdürülebilirlik sorunlarının devam ettiği dönemin artık geçmişte kalmış olması.

Turkcell için yeni bir miladı temsil eden Kaan Terzioğlu'nun CEO olarak atandığı dönem, geçmişin tozlu raflarında bırakılan bu uygulamaların bir bir yenilendiği bir süreç. Bu, Türkiye dahil dünya genelinde internetin mobil öncelikli dönemde oldukça işe yarayan bir strateji. Zira, Turkcell dahil telekom devlerinin hayatta kalmasını sağlayan konuşmalar ya da SMS'ler değil mobil internet tüketimi, bunu zaten biliyoruz.

Turkcell'in TV+, Hesabım, BİP, UpCall ve fizy'yi kapsayan servislerinin mobil öncelikli olarak yeniden ele alındığı bu süreç, Dergilik ile devam ediyor. Bir süredir Türkçe süreli yayınları okuyabildiğiniz nitelikli alanlardan biri haline gelen Dergilik, iOS ve Android uygulamalarını yeniledi. Her şeyden önce, günün ve Turkcell'in standartlarına daha yakın bir logoya sahip olan Dergilik, yenilikle birlikte daha zengin bir içeriğe kavuştu. Şimdilik Türkiye'nin yüksek tirajlı Vatan, Hürriyet ve Milliyet gazetelerini sunan Dergilik, bu yayınların geçmiş sayılarına erişmenizi de sağlıyor.

Son altı ayda 7.2 milyon dergi okuttu

Yenilikle birlikte Bundle'dan Flipboard'a popüler mobil haber okuma uygulamalarına benzer bir ana sayfaya kavuşan Dergilik, açılışta farklı yayınlara ait içeriklerden oluşan bir seçki sunuyor. Kullanıcıları doğrudan yayının rafına yönlendiren bu paylaşımları takip ettiğinizde, ilgili yayını uygulamanıza indirip okuyabiliyorsunuz. Dergilik, popüler uygulamaların aksine sosyal bir okuma deneyimi vadetmiyor. Yayınların dijital kopyalarını sunan Dergilik'te doğrudan metinlere ulaşmanız ve bunları paylaşmanız şimdilik mümkün değil. Yine de sosyal ağlarla yetinmeyen ve fiziksel dergi raflarında vakit geçirenler için Dergilik en kullanışlı dijital alternatiflerden biri.

Turkcell'in paylaştığı verilere göre Dergilik, son altı ayda 2.1 milyon kişi tarafından indirildi ve indirilen dergi sayısı, Ocak ayından bugüne yüzde 280 oranında arttı. Uygulama üzerinden 7.2 milyon adet dergi okundu. Dergilik aboneleri, aylık ortalama bir dergi fiyatına 300’den fazla dijital yayına erişim ve okuma imkanına sahip oldu. iTunes ya da Netflix gibi aylık sabit bir (14.99) abonelik ücretiyle tüm yayınlara ücretsiz erişim sağlayan uygulamada 100’e yakın dergi ücretsiz sunuluyor. Abone olmayanlar için ücretli dergiler 3.49 TL, 6.99 TL ve 9.99 TL’den satılıyor.

Büyümeden etkileşime

Turkcell'in ilk çeyrek sonuçlarına göre şirket, Dergilik dışında diğer mobil servislerinin de kullanımını agresif bir şekilde yaygınlaştırmaya devam ediyor. Buna göre ilk çeyrekte, Turkcell TV+ ile cepten televizyon izleme süresi kuruluşundan bu yana 7 dakikadan 40 dakikaya yükselirken, fizy Türkiye’de, en yakın yabancı rakibi (Spotify'ın) iki katı büyüklüğe ulaştı. Toplam 4 milyondan fazla indirilen lifebox’ta saklanan doküman sayısı ise 700 milyonu aştı.

Turkcell'in mobil uygulamalarına verdiği öncelik ve başarılı growth hacking stratejisi uygulamalarının bir süre daha yükselişe devam edeceğini gösteriyor. Şirketin geçmişte bıraktığı günlere dönüp dönmeyeceğini ise bu uygulamaların sağladığı gerçek fayda belirleyecek. Turkcell şimdilik uygulamaların büyümeye devam etmesine odaklanmış görünüyor. Bunu etkileşimin izlemesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.