Eğitim odaklı ilginç bir girişim olan UniverList, özellikle üniversite tercih süreci içinde bulunduğumuz şu günlerde öğrencilerin imdadına yetişiyor. Dünyanın en büyük üniversite veri tabanı olma hedefi ile yola çıkan UniverList, ülkemizdeki tüm üniversiteler hakkında detaylı bilgiler veriyor.
İzmir Yaşar Üniversitesi'nde bulunan Minerva Kuluçka Merkezinde çalışmalarını sürdüren UniverList, geçtiğimiz Ocak ayında Murat Ödemiş tarafından kuruldu. Yaklaşık 7 aylık geliştirme sürecinin sonunda içinde bulunduğumuz Temmuz ayında kullanıma açılan UniverList, 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
10 öğrenci, 2 akademisyen, 2 mühendis ve 1 pazarlama uzmanı tarafından yönetilen UniverList, üniversiteler hakkında detaylı bilgiler sunarak tercih sürecini daha kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. Tüm servislerini kendileri geliştiren UniverList, üniversiteler hakkındaki bilgileri 6 kişilik içerik ekibi arayıcılığıyla topluyor.
Yaklaşık 2 hafta içinde 20 bin ziyaretçiye ve bine yakın üyeye ulaşan UniverList, üniversiteleri şehir, bölüm, fakülte, burs imkanı, öğrenim dili, taban puanı, başarı sırası ve üniversite tipi kategorileri ile değerlendiriyor. Sadece web sitesine bağımlı olmayan UniverList, Android ve iOS platformları için mobil uygulama desteği de sunuyor.
Üniversite hayatının önemli bir parçası olan sosyal ve kültürel olanakları detaylı bir şekilde paylaşan UniverList, üniversiteler hakkındaki bilgileri hem sanal ortamlardan hem yerinde tek tek gezerek topluyor.
Tercih dönemlerinin yanı sıra tüm yıl kullanılan referans bir platforma dönüşmek isteyen UniverList'in hedefi ise yurt dışına açılmak. Avrupa, ABD ve Kanada'ya açılmak isteyen UniverList, yurt dışındaki üniversiteler hakkında konaklama bilgisi de verecek. Gelecekte servise dahil edilecek sosyal eklentiler sayesinde üniversite adayları, öğrenciler ve mezunlar iletişim kurabilecek.
Hedef 5 bin üniversite
Ülkemizde tam anlamıyla bir rakibe sahip olmasa da yurt dışından Schoolapply, Petersons ve Studyportals gibi önemli rakiplere sahip olan UniverList, rakiplerinin daha çok ABD merkezli üniversitelere yoğunlaştığını fakat kendilerinin Avrupa kökenli üniversitelere öncelik vereceğini dile getiriyor.
Üniversitelerin sahip oldukları akademik başarılara göre bir başarı sıralaması da oluşturan UniverList, reklama dayalı bir gelir modeline sahip. Şu an için yatırım almayan UniverList, yıl sonuna doğru yurt dışına açılacak. Toplam 5 bin üniversiteyi sistemine eklemeyi hedefleyen UniverList, sadece tercih sürecinde değil, eğitimi devam eden tüm öğrenciler için oldukça yararlı bir servis.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap