Güney Kore, resmi olarak bitcoin'i tanıdığını duyurdu

Güney Kore, resmi olarak bitcoin'i tanıdığını duyurdu

Güney Kore, uluslararası bitcoin transferlerini resmen yasallaştırdı ve bitcoin ile ticaret yapan platformlar ve borsa konusunda da düzenlemeler getirme konusunda çalışmalara başladığını duyurdu.

İktidarda bulunan Demokratik Kore Partisi Temsilci Park Yong-jin Güney Kore hükümetinin bitcoin pazarını düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı. Park, bitcoin kullanıcılarının ve işletmelerin işlerini kolaylaştıracak ve Güney Kore endüstrisinin büyümesini de kolaylaştıracak 3 temel düzenleme yaptıklarını belirtti.

Park'ın önerdiği düzenlemeler, bitcoin ticaret platformlarının minimum 500 milyon won (436.300 dolar) sermaye gereksinimi, bilgi edinme ve kara para aklamayı engellemek amacıyla verilere erişim iznini de içeriyor. Ayrıca tüm işletmeler, komisyoncular ve diğer ticari kuruluşların Finansal Hizmetler Komisyonu'ndan onay alması da gerekecek.

Güney Kore'de bitcoin endüstrisi şu anda tam olarak düzenlenemez durumda olmasına rağmen Güney Kore hükümeti 3 Temmuz'dan bugüne birçok farklı düzenleme yayınladı ve bu süreçte bitcoin'i yasallaştırdı.

Güney Kore hükümeti, yakın zamnda bitcoin endüstrisini tamamen düzenleyip kontrol edilebilir hale getirdikten sonra Japonya gibi bir para gönderme yöntemi olarak da yasallaştırdığında Güney Kore'de Bitcoin endüstrisinin devasa bir büyüme yaşayacağını söyleyebiliriz.

Piyasalara göre şimdiden Güney Kore bitcoin ekonomisi, Amerika ve Japonya'dan sonra 3. sırada geliyor ve ticaret hacmi pazarın yaklaşık %14'ünü oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.